Eb-selejtezők: Győzelem Ciprus ellen, szettrablás a szlovákoktól

Győzelemmel folytatta szereplését a leány U16-os válogatott a szerbiai Eb-selejtezőn: a mieink Ciprust győzték le 3:0-ra. Az U17-es fiúk Szlovákiával játszottak fordulatos mérkőzést, ők azonban sajnos végül 3:1-es vereséget szenvedtek.

 

Leány U16-os Eb-selejtező, Ub (Szerbia):

Magyarország – Ciprus 3:0 (10, 11, 20)

Magyarország: Märcz, Sinka 10, Kindrusz 6, Ligárt 13, Radnai 2, Rieder 8. Csere: Stankovics (liberó), Bánki 2, Regős 3, Monteiro-Németh 1, Turcsányi 1. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:3, 16:4, 21:8. II. játszma: 8:7, 16:9, 21:10. III. játszma: 8:4, 16:9, 21:15.

Ahogyan az várható volt, a mieink – ahogyan az Eb-selejtezők januári első fordulójában – ezúttal is magabiztosan játszottak a mieink Ciprus ellen. 3:3 után egy 12 pontos sorozatot produkáltak a mieink, és ezzel gyakorlatilag el is döntötték a játszmát. Mindenképpen ki kell emelni Ligárt Annát, aki 9 pontot szerzett ebben a játszmában, amelyből 7 is ász értékű nyitás volt (25:10). A második szett szorosabban indult, két ponttal is vezettek a ciprusiak, de 7:7 után azonban megint beindult a magyar henger, és ezt követően mindössze négy pontot engedélyeztek a mieink – akik közül ezúttal Sinka Dalma vitte a prímet – az ellenfélnek (25:11). A harmadik felvonásban 4:4 után léptek el a mieink, s ezúttal is vezettek már hét ponttal is. A vége azért lett valamivel szorosabb, mert Kőnig Gábor több cserejátékosnak is lehetőséget adott, de összességében ezt is magabiztosan nyerte válogatottunk (25:20). A meccs legeredményesebbje az összesen 13 pontig jutó Ligárt lett, amelyből 9 ász volt. Holnap jön a házigazda Szerbia.

Kőnig Gábor:Azt hiszem ez a győzelem jót tett a lelkeknek, örülök hogy gond nélkül meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Szép ez a nap így, hogy a klubcsapatom bajnoki címét is ünnepelhetem. Dupla öröm.

 

Fiú U17-es Eb-selejtező, Anapa (Oroszország):

Magyarország – Szlovákia 1:3 (–23, –19, 20, –17)

Magyarország: Tamási 3, Fenyvesi 18, Quintz 9, Kasnyik 5, Kecskeméti 19, Nagy D. 6. Csere: Sümegi, Szentesi (liberók), Lakatos 2, Baracsi, Tóth K. 1. Szövetségi edző: Szűcs Ákos.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:12, 19:21. II. játszma: 5:8, 11:16, 17:21. III. játszma: 8:6, 12:16, 21:18. IV. játszma: 4:8, 10:16, 13:21.

Ezúttal is jól kezdték a mieink a meccset, a szett közepén már öt ponttal is vezettek, a végjátékban azonban megint elfogyott a lendület. Az ellenfél pontról pontra dolgozta le a hátrányát és a végjátékban fordítani is tudott (23:25). A második játszmában már a mieink futottak az eredmény után, s bár nem sokkal a vége előtt sikerült is egy pontra felzárkózni, Ezt követően megint a szlovákok percei következtek és végül ezt a szettet simán nyerték (19:25). A harmadik felvonást is a szlovákok kezdték jobban, de szerencsére ezt követően nem csak fordítani, de még ellépni is sikerült öttel. Nem sokáig örülhettünk, mert egy nyolcpontos szlovák sorozat következett, de szerencsére ezzel el is lőtték a puskaport, a mieink rövidesen visszavették a vezetést és meg is nyerték a játszmát (25:20). Az negyedik felvonás viszont egyértelműen északi szomszédjainké volt. Nagyon gyorsan négy-ötpontos előnybe kerültek, és ezt nem is adták lejjebb, sőt a végén még növelni is tudták, így egy 25:17-es szettel tettek pontot a mérkőzés végére. A meccs legeredményesebb játékosa Kecskeméti Bálint lett 19 ponttal.

Szűcs Ákos: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést az első szettben, 18 pontig mi is vezettünk 4-5 pontos különbséggel, utána sorozatos hibák következtek, egy átnyúlás, egy ász, kettős érintés, egy hálóba érés, majd szép lassan felőröltek minket. A második játszmát már hátrányból kezdtük, futottunk az eredmény után, egyik feladónak se tudta kiválasztani a legjobb szituációt. A harmadik szettben fej-fej mellet haladt a játék 20 pontig, majd egy nagyon jó nyitósorozatot kaptunk el és egy ász nyitással szépítettünk. A negyedik játszmában nagyon sok volt a taktikai fegyelmezetlenség, legfőképpen a védekezésben. A nyitásaink már nem voltak hatásosak, a végén elkaptunk egy jó sorozatot ugyan és felzárkózunk, ezután az azonban az ellenfél le egy-egyezve a végét megérdemelten húzta be mérkőzést.