Nagyot küzdött az első győzelemért a Vegyész a Pénzügyőr ellen

Szoros, izgalmas csata végén dőlt el a férfi bajnoki döntő első mérkőzése. A hazai pályán szereplő Vegyész RC Kazincbarcika együttese 3:1 arányban győzött a fővárosi LV Sport Pénzügyőr SE ellen, és ezzel előnybe került az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. 

Az első játszmában felváltva vezettek a csapatok, egyszer a Vegyész ment egy-két ponttal, majd a Pénzügyőr zárkózott fel, és vette át az irányítást. Ennek megfelelően a hajrá is szorosan alakult, melyből végül a kevesebbet hibázó budapestiek jöttek ki jobban (23-25, 0-1). A folytatásban a csaknem teltháznyi közönség előtt harcoló Kazincbarcika egyre kevesebbet rontott, és végül nagy izgalmak végén, 18-20-ról felállva egyenlített (25-23, 1-1).

A harmadik játszmában nagyon bekezdett Marek Kardos legénysége, a szett felénél már jött is a lelátóról a „kétszer annyi”, ugyanis 12-6-ot mutatott az eredményjelző. A vendégek többet is cseréltek, kicsit feljebb is kapaszkodtak, az azonban nem volt kérdés, ki fogja megnyerni ezt a játékrészt (25-20, 2-1).

A negyedik játékrészben jókor villantak a VRCK centerei (11-7), majd Szabó Dávid jelentkezett két nagy blokkal (16-11). Az előnyét azonban nem tudta megőrizni a címvédő a hajrára: Rása pontjával 23-nál utolérte a Vegyészt a Pénzügyőr. Ezt követően aztán rontottak kettőt a vendégek, megpecsételve ezzel a saját sorsukat és a mérkőzés kimenetelét (25-23, 3-1) – írta a vrck.hu.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 3:1 (-23, 23, 20, 23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Bátkai-Katona, Horváth.
Vegyész: Páez 2, Németh 17, Juhász 8, Szabó D. 20, Milev 9, Macko 12. Csere: Vitko (liberó), Gebhardt N. 1, Blázsovics, Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.
Pénzügyőr: Magyar, Vitjuk 9, Flachner 3, Kovács Z. 17, Kiss D. 8, Rása 9. Csere: Bán (liberó), Kovács S. 3, Kecskeméti 1, Bokor G., Szalai 6, Tordai 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Marek Kardos: Ideges mérkőzés volt, de óriási előny, hogy megnyertük az első mérkőzést, és az, aki idegenben tud nyerni, még nagyobb előnyre tehet szert – nem csak az eredmény szempontjából, hanem lélektanilag is. Ehhez viszont koncentrált játék kell idegenben.

 Jókay Zoltán: A második szettől nem volt meg az a harcosságunk, ami az elsőben jellemezte a csapatot, ezt pedig a rutinos kazincbarcikaiak maximálisan ki tudták használni.

 

MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A RÖPLABDA EB-RE!

A 2019-es női röplabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire ITT vásárolhatnak jegyet! A magyar válogatott mindegyik találkozóját a Papp László Sportarénában játssza.