Címvédésre készül a Vegyész, aranyra váltaná 2017-es ezüstjét a Pénzügyőr

Kedden 19 órakor, Kazincbarcikán indul útjára a labda a férfi röplabda-bajnokság idei döntőjében. A címvédő Vegyész RC a Pénzügyőr ellen csatázik majd az egyik fél harmadik sikeréig. A borsodiak az ötödik, a fővárosiak az első aranyérmük elhódítására készülnek.

 A jelenlegi szezonban a Vegyész RC Kazincbarcika és az LV Sport Pénzügyőr SE hat alkalommal találkozott egymással, és mindkét csapat három-három alkalommal nyert. Még októberben a VRCK valósággal átgázolt a Pénzügyőrön (3-0), és a novemberi bajnokin is Marek Kardos csapata győzött (1-3), méghozzá idegenben, egy igencsak parázs hangulatú mérkőzésen. Ezt követően már csak januárban találkoztak a csapatok, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, és kisebb meglepetésre a zöld-fehérek kerültek előnybe, majd a kazincbarcikai visszavágón is diadalmaskodva harcolták ki a fináléban való szereplést.

Február 10-én a Pénzügyőr nyert magabiztosan az Extraligában. Márciusban következett a középszakasz visszavágó köre, ahol a borsodiak kerekedtek felül. A siker egyben a tabella első helyét is jelentette a Vegyésznek, a fővárosiak pedig másodikok lettek – írta a vrck.hu.

Az elődöntőben a Pénzügyőr három mérkőzésen jutott túl a Kecskeméten, míg a Kazincbarcikának négy összecsapásra volt szüksége a Fino Kaposvár kiejtéséhez. A Vegyész fennállása során eddig négyszer nyert bajnokságot (2003, 2004, 2006, 2018), a PSE pedig első aranyérmére tör. A fővárosiak két évvel ezelőtt, emlékezetes, nagy csata végén, 2-0-s vezetésről kaptak ki a döntőben a kaposváriak ellen, az volt addigi történetük legnagyobb sikere.

„A rájátszás teljesen más, mint egy kupaelődöntő – mondta a vrck-hu-n a Vegyész sok nagy csatát megélt csapatkapitánya, Szabó Dávid. – Nagy csatákat vívott egymással a két csapat a mostani idényben, a kupában és a bajnokságban egyaránt. Van azért szerintem bennünk egy visszavágási vágy a kupakiesés miatt, ami talán egy kis plusz energiát adhat nekünk, de nem szeretnék a múlttal foglalkozni, mert azon változtatni nem lehet. Sokat taktikázunk jelenleg, és sok mindenről dönthetnek a nyitásaink, a blokkvédekezésünk. Az említett játékelemekben jók voltunk az elődöntőben, és most is hasznunkra lehetnek.”

„Reméltük, hogy bejutunk a döntőbe, de arra nem gondoltuk, hogy három mérkőzés elég lesz a továbbjutáshoz – fogalmazott a fővárosiak válogatott átlója, Kovács Zoltán. – A Magyar Kupa-döntő elvesztése után mindenképpen szerettünk volna visszavágni a kecskemétieknek: lenyugodtunk, tiszta fejjel játszottunk, és ezúttal az ellenfelünk hibázott sokat, nem pedig mi. Tény, hogy nekünk több időnk volt felkészülni a döntőre, és készülünk a ránk váró mérkőzésekre. Szeretnénk nyerni a végén!”

A DÖNTŐ PROGRAMJA

  1. mérkőzés, 2019.04.23, 19:00, Don Bosco Sportközpont, Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE
  2. mérkőzés, 2019.04.25., 19:00, Kőér utca (Budapest), LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika
  3. mérkőzés, 2019.04.27., 19:00, Don Bosco Sportközpont, Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE
  4. mérkőzés, 2019.04.29, 20:00, Kőér utca (Budapest), LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika – ha szükséges
  5. mérkőzés, 2019.05.01., 19:00, Don Bosco Sportközpont, Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE – ha szükséges