Gödöllő–UTE és Dunaferr–Kaposvár döntők az U21-es bajnokságon

A negyed- és az elődöntővel folytatódott Kaposváron a férfi és női U21-es bajnokság hatos döntőjének küzdelmei. A férfiaknál két csütörtöki csoportgyőztes, azaz a házigazda Fino Kaposvár és a Dunaferr játssza majd a szombati döntőt, a lányoknál azonban a gödöllőiek mellett a tegnap mögöttük második helyen záró UTE került még a fináléba.

 

Pedig nem úgy indult a nap a lilák számára, ahogyan azt elképzelték, hiszen a négy közé jutásért is elbuktak egy játszmát az ellen a Nyíregyháza ellen, amely addig egy szettet sem nyert. Ugyan ezt követően magukra találtak, és kiharcolták az elődöntőt, de ott meg a Budaörs lépte le őket az első játszmában 25:16-ra, pedig ekkor már a felnőtt válogatott feladója, Bagyinka Fanni is a kezdőcsapatban kapott helyet. A második szett végére azonban összeállt az UTE játéka, és innen már nem volt kérdés, hogy melyik csapat jut a fináléba.

A másik ágon a tavalyi serdülő bajnokcsapatra épülő békéscsabaiak győzték le három játszmában a Vasast, az elődöntőben azonban a hatos döntőben egyedüli veretlen öt tavalyi és egy idei junior-válogatott játékossal felálló Gödöllővel kerültek szembe. A csabaiak az első játszmában remekül helyt álltak, a végén pedig meg is nyerték azt 25:23-ra, azonban ezt követően beindult a gödöllői henger és Szabados István csapata a következő három szettben kiharcolta a döntőbe jutást.

A fiúknál délelőtt volt egy kisebb meglepetés, miután az elődöntőbe kerülésért az A-csoportban harmadik Pénzügyőr sima három játszmában legyőzte a Kecskemétet, míg a MAFC-cal szemben. Az elődöntőben azonban már érvényesült a papírforma: címvédő kaposváriak mindössze 47 pontot engedélyeztek a felnőtt NB I-ből a múlt héten kieső Szolnoknak, míg a búcsút megúszó dunaújvárosiak ugyancsak három játszmában nyertek a felnőtteknél döntőt játszó Pénzügyőr ellen.

Szombaton a helyosztókkal zárul az U21-es döntő: az Egyetemi Sportcsarnokban előbb a két felnőtt női döntős, a Nyíregyháza és a Vasas csap össze az ötödik helyért, majd ugyanitt a Kecskemét és a MAFC számára is ugyanez a tét a fiúknál. Eközben a Városi Sportcsarnokban ismét összecsap előbb a Békéscsaba és a Budaörs, majd a Pénzügyőr és a Szolnok a bronzéremért, majd jön a Gödöllő–UTE női (ahol a lilák visszavághatnak a pénteki 3:2-es vereségért) és a Dunaferr–Kaposvár férfidöntő.

 

U21-ES BAJNOKSÁG DÖNTŐJE, KAPOSVÁR
Lányok, negyeddöntő:
UTE–Nyíregyháza 3:1
Békéscsaba–Vasas 3:0
Elődöntő:
Budaörs–UTE 1:3
Gödöllő–Békéscsaba 3:1

Fiúk, negyeddöntő:
Szolnok–MAFC 3:1
Kecskemét–Pénzügyőr 0:3
Elődöntő:
Kaposvár–Szolnok 3:0
Dunaferr–Pénzügyőr 3:0

A szombati program:
10:00 Békéscsaba–Budaörs (leány bronzmérkőzés) – Városi Sportcsarnok
10:00 Nyíregyháza–Vasas (leány 5. helyért) – Egyetemi Sportcsarnok
12:00 Pénzügyőr–Szolnok (fiú bronzmérkőzés) – Városi Sportcsarnok
12:00 Kecskemét–MAFC (fiú 5. helyért) – Egyetemi Sportcsarnok
14:00 Gödöllő–UTE (leány döntő) – Városi Sportcsarnok
16:00 Dunaferr–Kaposvár (fiú döntő) – Városi Sportcsarnok
18:00 Eredményhirdetés – Városi Sportcsarnok