Óriási csaták a junior-döntő első napján

Megkezdődtek Kaposváron a férfi és női U21-es bajnokság hatos döntőjének küzdelmei. A nőknél és a férfiak A-csoportjában is csak az ötödik szett döntött az első hely, s így az automatikus elődöntőbe kerülésről, mindössze a házigazda Fino Kaposvár menetelt szettveszteség nélkül a négy közé.

 

Jegyezzük meg azonnal, hogy több csapatnál is voltak komoly hiányzók, akik a felnőtt bajnoki döntőre készülnek. Így például a címvédő Nyíregyházából Varga Eliza és Tóth Fruzsina, a Vasasból Ambrosio Melani, Durst Anna, Juhár Dalma, Mihály Dorka és Török Kata nem állt Nagy Attila, illetve Szappanos Máté rendelkezésére. Ez pedig meg is látszott csapataik eredményességén, ugyanis mindkét gárda nyert szett nélkül zárta a csoportkör két-két mérkőzését.

Bezzeg a csoportdöntők óriási izgalmak közepette dőltek el. Előbb a Gödöllő és az UTE – amely viszont a felnőtt bronzpárharc ellenére mindenkit, még a felnőtt válogatott Bagyinka Fannit és a kolumbiai légióst Carabalit is mozgósította – vívott egymással késhegyre menő csatát, amely csak az ötödik szett legvégén dőlt el a gödöllőiek javára 15:13-ra.

A másik csoportban a Glemboczki Zórát és a sérült Szedmák Rékát nélkülöző békéscsabaiak a Budaörssel csaptak össze, s az első szettet leszámítva mindegyik játszmában csak két pont volt a különbség: végül a döntő szettet a több 2016-os junior Eb-n szereplő játékossal megerősített budaörsiek nyerték 17:15-re.

Pénteken délelőtt így UTE–Nyíregyháza és Békéscsaba–Vasas negyeddöntőket rendeznek az Egyetemi Sportcsarnokban, s előbbi párharc győztese délután a Budaörssel, utóbbi pedig a Gödöllővel játszik majd a fináléba kerülésért.

A fiúknál a nyitómeccs hozott ötszettes mérkőzést, az utólag derült ki, hogy a dunaújvárosiak számára a Szolnok elleni siker csoportgyőzelmet ért, miután ezt követően mindkét gárda 3:1-re győzte le a Pénzügyőrt. A férfiaknál is volt egy erősen foghíjas csapat, mégpedig a Kecskemét, azonban ők és a házigazda Fino is három játszmában tudott győzni a MAFC ellen, s a fiúk utolsó találkozóján aztán a két győztes feszült egymásnak, ezt a csatát azonban a címvédő kaposváriak nyerték 3:0-ra a Városi Sportcsarnokban, így játszmavesztés nélkül meneteltek a legjobb négy közé.

Itt Kecskemét–Pénzügyőr és Szolnok–MAFC meccsre kerül sor délelőtt, s előbbi meccs győztese játszik majd délután a Dunaújvárosiakkal, utóbbié pedig a Finóval a fináléba kerülésért.

 

U21-ES BAJNOKSÁG DÖNTŐJE, KAPOSVÁR
Lányok, A-csoport:
Gödöllő–Vasas 3:0
Gödöllő–UTE 3:2
UTE–Vasas 3:0
A csoport végeredménye: 1. Gödöllő 4 pont, 2. UTE 3, 3. Vasas 2.

B-csoport:
Békéscsaba–Nyíregyháza 3:0
Budaörs–Nyíregyháza 3:0
Budaörs–Békéscsaba 3:2
A csoport végeredménye: 1. Budaörs 4 pont, 2. Békéscsaba 3, 3. Nyíregyháza 2.

A pénteki program (Egyetemi Sportcsarnok):
10:00 UTE–Nyíregyháza
12:00 Békéscsaba–Vasas
17:00 Budaörs–UTE/Nyíregyháza
19:00 Gödöllő–Békéscsaba/Vasas

Fiúk, A-csoport:
Dunaferr–Szolnok 3:2
Szolnok–Pénzügyőr 3:1
Dunaferr–Pénzügyőr 3:1
A csoport végeredménye: 1. Dunaferr 4 pont, 2. Szolnok 3, 3. Pénzügyőr 2.

B-csoport:
Kaposvár–MAFC 3:0
Kecskemét–MAFC 3:0
Kaposvár–Kecskemét 3:0
A csoport végeredménye: 1. Kaposvár 4 pont, 2. Kecskemét 3, 3. MAFC 2.

A pénteki program (Városi Sportcsarnok):
10:00 Szolnok–MAFC
12:00 Kecskemét–Pénzügyőr
17:00 Kaposvár– Szolnok/MAFC
19:00 Dunaferr–Kecskemét/Pénzügyőr