Küzdelem, fejlődés és FAIR PLAY!

A Magyar Röplabda Szövetség elkötelezett híve a magyar röplabdasport fejlesztésének, melyet immár országos szinten 73 éve irányít. Sportágunk egyike a legsportszerűbb sportoknak, élharcosa a Fair Play eszméjének. A röplabdapályákat mindig is a sportszerű küzdelem jellemezte, s minden agresszióra utaló jelet azonnal igyekszünk (a szabályok adta lehetőségeken belül) elfojtani.

Az elmúlt és a mostani szezon mind a női, mind a férfi élmezőnyben örvendetesen színvonalasan alakult, mely az elmúlt évek fejlődésének eredménye. A jelenlegi zajló párharcok közül kiemelkedik a FATUM Nyíregyháza és a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE küzdelme a bajnoki döntőbe jutásért. Sajnos a párharc legutóbbi mérkőzése során nem a legfontosabb sportági alapértékek és a fantasztikus, több, mint két és fél órás mérkőzés került a figyelem középpontjába. A Magyar Röplabda Szövetség a mérkőzésen a két edző között történt konfliktustól elhatárolódik, a mérkőzésen közreműködő szövetségi ellenőr és játékvezetői ellenőr jelentése alapján, tanulmányozva a mérkőzés videófelvételét,  egyeztetve a Versenybizottság és a Játékvezetői bizottság vezetőivel megállapította, hogy – bár a történtek szemben állnak a röplabdázás Fair Play elveivel – a mérkőzésen kiszabott büntetés mellett további szankcióknak nincs megfelelő alapja.

Felhívjuk azonban az érintett sportszakemberek és az őket foglalkoztató sportszervezetek figyelmét arra, hogy ezt követően kiemelten fogjuk kezelni a csapatok mérkőzéseit, s minden, a sportág alapeszméivel nem összeegyeztethető eseményt ki fogunk vizsgálni. A szurkolókat és a sajtó munkatársait arra kérjük, hogy a röplabda sportág értékeit, a mérkőzések izgalmait és a sportág küzdelmeit és fejlődését helyezzék előtérbe.

Sportszerű küzdelmeket és szurkolást kívánunk az ezévi bajnoki küzdelmekhez, s a jövő évi bajnoksághoz egyaránt!

 

Üdvözlettel: a Magyar Röplabda Szövetség