World Tour: Benkő/Hajós és Háfra/Szabó is főtáblás Satunban

Magyar idő szerint hajnalban kezdték meg szereplésüket az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális Kupára készülő strandröplabdázóink a thaiföldi Satunban megrendezett World Tour-versenyen. A torna selejtezőjének első fordulójában két párosunk győzött, s ezzel továbbjutott a második körbe. Ott Benkő Balázs és Hajós Artúr egy kazah páros ellen diadalmaskodott és ezzel kiharcolta a főtáblára kerülést.

 

A fiúk kezdtek korábban, Oláh Botond és Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) mindjárt az első körben pályára lépett, mégpedig egy tajvani kettős ellen. Óriási csatát vívtak egymással: az első szettet 24:22-re az ázsiaiak, a másodikat 26:24-re a mieink nyerték. A döntő szett sajnos más simább volt, és ebben a tajvaniak diadalmaskodtak 15:9-re.

Benkő Balázs és Hajós Artúr (Strandröplabdázásért SE) egy kanadai kettős ellen lépett homokra, s az első játszmát remek játékkal nyerték a mieink 21:11-re. A másodikban már feljavult az ellenfél, s ez a játszma már csak a ráadásban dőlt el, de szerencsére a mieink javára, 24:22-re.

A lányoknál Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) egy svéd duó ellen kezdett, s a mieink két szoros játszmában kaptak ki egyaránt 21:18-ra. Háfra Dominika és Szabó Dorottya (ÓSSC) egy náluk sokkal több ranglista ponttal rendelkező szingapúri duóval meccselt, azonban a mieink borították a papírformát és két szoros szettben (22:20, 21:18) kiharcolták a továbbjutást.

A második körben a magyar bajnok és ifjúsági olimpiai negyedik Hajós, valamint a tavalyi ob-bronzérmes Benkő egy kazah kettőssel mérkőzött meg, s ezt a meccset a fiúk magabiztosan, két játszmában nyerték 21:14-re és 21:15, a sikerrel pedig kiharcolták a főtáblára kerülést.

A tavalyi ob-n ezüstérmes Háfra és Szabó egy svájci párossal meccseltek a 16 közé jutásért. Az első szettben fej fej mellett haladt a két páros, de rendre a svájciak vezettek. A mieink a végjátékban fordítottak és végül a második szettlabdát kihasználva nyertek 22:20-ra. Aztán a második felvonást 0:4-gyel kezdték, de a technikai szünetig kiegyenlítettek, majd utána meg is fordították, a végén pedig már ők vezettek néggyel és végül az első meccslabdát kihasználva meg is nyerték 21:16-ra.

A keddi folytatásban a fiúkat a főtábla D-csoportjába sorsolták, ahol egy kazah páros ellen kezdenek 4:40-kor, s ha győznek, akkor már biztosan a legjobb 12 között zárnak, de ha nyernek a thaiföldi–tajvani párharc győztese ellen, akkor már automatikusan negyeddöntősök. Vereség esetén a másik meccs vesztesével mérkőznek a továbbjutásért. A lányoknál ugyanez a lebonyolítás. Ők egy hazai duóval meccselnek 6:20-tól, az ő csoportjukban egy ukrán és egy orosz páros szerepel még.

 

Strandröplabda World Tour, Satun (Thaiföld)
Selejtező, 1. forduló:
Oláh/Stréli – Hszü/Vu (tajvani) 1:2 (22:24, 26:24, 9:15)
Benkő/Hajós – Rosso-Bonneau/Thompson (kanadai) 2:0 (21:11, 24:22)
Lutter E./Szombathelyi Sz. – Malmström/Lindström (svéd) 0:2 (18:21, 18:21)
Háfra/Szabó – Csong/Ng (szingapúri) 2:0 (22:20, 21:18)
Selejtező, 2. forduló:
Benkő/Hajós – Aldas/Mohammad (kazah) 2:0 (21:14, 21:15)
Háfra/Szabó – Huber/Hübscher (svájci) 2:0 (22:20, 21:16)

 

MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A RÖPLABDA EB-RE!

A 2019-es női röplabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire ITT vásárolhatnak jegyet! A magyar válogatott mindegyik találkozóját a Papp László Sportarénában játssza.