Jótékonysági árverés: A magyar játékvezetők példamutató összefogása

Immár több mint egy hónapja zajlik a magyar klubok és az MRSZ közös jótékonysági akciója, az izomsorvadásban szenvedő kisgyermek, Tőzsér Csabika javára. Az eddigi licitálások során már 917 ezer forint gyűlt össze a kisfiú megsegítésére, amelyből kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza mezéért kínálták a legtöbbet, mégpedig a magyar röplabda-játékvezetők.

 

A honi játékvezetők példa nélküli összefogása mellett természetesen honlapunk sem mehet el szó nélkül. Az akcióról Herpai Lászlót, az MRSZ Játékvezetői Testületének elnöke beszélt.

„Az egész úgy indult, hogy az egyik játékvezető kollégánk, Filibér Tamás írt egy szívhez szóló üzenetet a csoportunkba, amelynek hatására felkaroltuk a dolgot, Mocsnik Lajos és Adler László pedig elkezdte megszervezni a gyűjtést. Végül nagyjából félszáz hazai röplabda-játékvezető csatlakozott a gyűjtéshez, de tudok olyanokról is, akik nem a licithez csatlakoztak, hanem közvetlenül a kisfiú számlájára utalták a felajánlásukat.”

A gyűjtésből végül 746 ezer forint jött össze.

„Számomra igazából az a legfontosabb, hogy ennyire összefogott szinte a teljes a játékvezetői testület. Lehet minket szidni a pályán, mi is emberből vagyunk, tévedhetünk, de egy ilyen nemes célért gyakorlatilag egy emberként mozdult meg az egész csapat. Mert azt gondolom, hogy mi is egy csapat, egy közösség vagyunk.”

A kupagyőztes nyíregyháziak dedikált mezét végül a március 10-i Jászberény–Nyíregyháza találkozó után Herpai László átadta a mérkőzésre kilátogató Tőzsér Csabinak.

Az MRSZ honlapján hétről hétre újabb csapatok mezei kerülnek árverésre. Ezen a héten az újonc Balatonfüred és a 2017-es kupagyőztes Szolnok mezéért lehet harcba szállni, s lehet követni a játékvezetők, illetve a többi felajánló példáját. Licitálni az MRSZ facebook-oldalának tetején rögzített cikk hozzászólásában lehet. A balatonfürediek meze már 15 ezer forintnál jár.

 

MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A RÖPLABDA EB-RE!

A 2019-es női röplabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire ITT vásárolhatnak jegyet! A magyar válogatott mindegyik találkozóját a Papp László Sportarénában játssza.