Oda a Diamant veretlensége, visszavágott a Fino a MAFC-nak

Mindkét kaposvári együttes pályára lépett pénteken délután a bajnokságban. A női Extraliga-kvalifikáció nagy meglepetését az MTK szolgáltatta, miután teljesen megérdemelten nyert 3-0-ra a 23 meccs óta veretlen 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ellen. A férfi Extraligában a Fino visszavágott a MAFC-nak a közelmúltban elszenvedett 3-2-es vereségért, és a hazai diadal az alapszakasz negyedik helyét jelentette a korábbi 18-szoros bajnoknak. 

 

Az Extraliga-kvalifikáció harmadik fordulójának rangadója kaposvári szempontból indult jól: a vendégek a taktikát betartva játszottak, és pontos támadásaiknak köszönhetően az első szett közepén már öt ponttal vezettek. A lányok hatásosan nyitottak, aminek eleinte még csak kereste az ellenszerét az MTK. Még a hajrá elején is a somogyiak jártak előrébb, a végén aztán mégis felülkerekedett a lelkes házigazda.

A hazaiak vérszemet kaptak az első játszma megnyerése után, és elhitték, hogy lehet keresnivalójuk a listavezető ellen. Jól is ment a fővárosiaknak, akik a második szett derekán már tíz ponttal is vezettek a sokat hibázó Diamant ellen. Ezúttal az időkérések és a cserék sem segíttettek a vendégeken, akik a végére azért 18 pontig eljutottak.

Most kezdődik a harc – kiabálta Nedeljkovics edző a lányoknak a harmadik játékrész elején. Az MTK továbbra is lendületben maradt, a kaposváriak pedig – úgy tűnt – nem hiszik el, hogy ezen az estén bizony ki is kaphatnak. Márpedig ez történt: amikor felzárkózott a somogyi együttes, egy-egy elhibázott támadás vagy rontott nyitás mindig újból visszavetette a társaságot. A házigazda pedig élt a lehetőséggel, és végül 74 perc alatt kiharcolta a 3:0 arányú, megérdemelt győzelmet.

 

Női röplabda Extraliga-kvalifikáció, 3. forduló

MTK – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (23, 18, 18)

Budapest, Szamos u., 200 néző. V.: dr. Árpás, Vári.

MTK: Kotormán 2, Godó 13, Kis R. 11, Vezsenyi 8, Takács D. 14, Borsos 6. Csere: Nagy F., Szalai (liberók), Kss G. 2, Lesi. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Kaposvár: Leidgeb 4, Miklai 11, Szűcs K. 8, Vacsi 10, Cseszljar 1, Iricsanyin 8. Csere: Héri, Kanizsai (liberók), Horváth A., Császár 1, Harmath, Kalmár. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 11:16, 19:21. II. játszma: 8:5, 16:8, 21:11. III. játszma: 8:5, 16:10, 21:13.

Tóth Gábor: – Az utóbbi két év legjobb mérkőzését játszottuk, örülünk a győzelemnek.

Szasa Nedeljkovics: – Az egész mérkőzésen kerestük a saját játékunkat. Ma a jól játszó MTK ellen csak igen jó teljesítménnyel nyerhettünk volna. Szeretnénk a Haladás ellen javítani.

Férfi Extraliga

A kaposváriak mindenképpen vissza akartak vágni a fővárosban elszenvedett 3-2-es vereségért, és jól tudták, hogy győzelem esetén pályaelőnnyel kezdhették volna a negyeddöntőt. Az első szett nagy csatát hozott, 16-16-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor aztán Keen Cameron lépett a nyitóállásba, és az ő jó szerváinak, valamint Nagy Péter hajszálpontos befejezéseinek köszönhetően megnyugtató előnyre tettek szert a kaposváriak. A vendégek végül 20 pontig jutottak.

A második játszma eleje is szorosan alakult, de aztán folyamatosan felőrölte ellenfelét a Fino. Nagy Péter, Nagy József és Horváth Kristóf is elkapta a fonalat. Novák László időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, de nem járt sikerrel. A harmadik játszmában ugyancsak a somogyiak akarata érvényesült, hiába küzdöttek a több volt kaposvárival felálló fővárosiak, ezúttal szettet sem tudtak nyerni a rekordbajnok ellen.

A somogyiak a negyeddöntőben ugyancsak a fővárosiakkal találkoznak majd, az a párharc az egyik fél második sikeréig tart.

 

Fino Kaposvár–MAFC-BME 3:0 (20, 17, 17)

Kaposvár, 300 néző. V.: Ujházi, Bátkai-Katona.

Fino Kaposvár: Horváth K. 12, Kalmár 2, Nagy P. 18, Bozóki 11, Nagy J. 6, Keen 3. Csere: Kiss M., Pápai (liberók). Vezetőedző: Demeter György.

MAFC-BME: Bohnicsek 7, Szabó Balázs 3, Bakóczy 1, Kun 3, Eke 3, Csoma 4. Csere: Bene (liberó), Bán, Csépke, Németh F. 7, Török, Posztós 2. Vezetőedző: Novák László.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 15:16, 21:17. II. játszma: 8:6, 16:12, 21:16. III. játszma: 8:6, 16:11, 21:15.

Novák László: – Az első szettben még tudtuk tartani a lépést a hazaiakkal, ekkor még nagyon jó hangulatú játék folyt a pályán, de ellenfelünk ma keveset hibázott, mi viszont sokat és amikor lett volna lehetőségünk, azokat sem tudtuk kihasználni.

 

HETI PROGRAM:
Március 23., szombat
16:30 Pécsi TE-PEAC–Szolnoki RK (férfi NB I)
16:30 Dunaferr SE–SZESE Győr (férfi NB I)
17:00 Budaörsi DSE–Jászberény (női Extraliga-kvalifikáció)
18:00 Debreceni EAC–LV Sport Pénzügyőr SE (férfi Extraliga)
18:00 Szent Benedek-Balatonfüred–Hungast-Haladás (női Extraliga-kvalifikáció)
18:00 Palota RSC–Gödöllői RC (női NB I)
19:30 Diósgyőri VTK-FUX–TFSE (női NB I)
Március 24., vasárnap
16:00 MÁV Előre SC–Sümegi RE (férfi NB I)
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika–HÉP-Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
18:00 Vasas Óbuda–Újpesti TE (női Extraliga elődöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-BRSE (női Extraliga elődöntő, 1. mérkőzés)