Emelt fővel búcsúzott a BRSE a CEV-kupa elődöntőjében

Kedden a Swietelsky-BRSE lejátszotta idegenben a CEV-kupa elődöntőjének visszavágóját. Sajnos az első mérkőzés alapján várható volt, hogy nem sikerül kiharcolniuk a továbbjutást, s bár az első két játszmában ezúttal is sokáig tartották a lépést a sokkal esélyesebb olasz Busto Arsizio ellen, végül nem tudtak szettet nyerni sem. A békéscsabai csapat azonban így is minden elismerést megérdemel, hiszen hosszú évtizedek után jutottak el magyar csapatként a második számú európai kupasorozat elődöntőjébe.

 

Női CEV-kupa elődöntő, visszavágó:

Busto Arsizio (olasz)–Swietelsky-BRSE 3:0 (22, 18, 11)

Busto Arsizio, 2100 néző. V: Correa Benitez (spanyol), Huszejnovics (bosnyák).

BUSTO: Gennari 9, Berti 5, Orro 2, Meijners 10, Bonifacio 4, Grobelna 8. Csere: Leonardi (liberó), Botezat 3, Piani 6, Cumino, Peruzzo. Vezetőedző: Marco Nazzareno Mencarelli.

BÉKÉSCSABA: Perovics 15, Mlinar 6, Sz. Medics 7, Tálas, Ivanovics 3, Bodovics. Csere: Molcsányi, Szpin (liberó), Glemboczki, Bokan 2, Bodnár 1, Fábián, Szedmák. Vezetőedző: Bogdan Paul.

Az eredmény alakulása. I. szett: 3:2, 8:4, 9:8, 14:11, 15:14, 20:17, 24:19. II. szett: 2:3, 7:3, 9:9, 13:12, 17:12, 17:15, 23:16. III. szett: 5:4, 10:5, 13:6, 15:7, 15:9, 21:9, 24:11.

Továbbjutott a Busto Arsizio kettős győzelemmel.

 

Kifejezetten jól kezdték a találkozót a csabai lányok, ezúttal nyoma sem volt annak a görcsösségnek, ami a békéscsabai mérkőzés kezdésekor jellemezte a BRSE játékát. Ugyan az olaszoknak sikerült meglépniük 8:4-re, rövidesen azonban megint egy volt a különbség. 18:17-ig tartotta magát a csapat, azonban ekkor háromra ugrott a különbség, és hiába az időkérés, az olaszok voltak olyan rutinosak, hogy ezzel az előnnyel már behúzták a játszmát (25:22).

A második szett elején folytatódott a csapaiak jó teljesítménye, ennek köszönhetően a meccsen először vezettek. Sajnos ekkor jött egy hullámvölgy és sorozatban öt olasz pont, de a csapat ekkor sem zuhant össze, és rövidesen egyenlő volt az állás. 13:12 után léptek el megint az olaszok, egyszer ugyan még sikerült feljönni két pontra a csereként beállt Glemboczki Zóra szerváival, de aztán sajnos zavar keletkezett a nyitásfogadásban, s pillanatok alatt hét pont lett a különbség, amit már nem tudtak behozni a csabaiak (25:18). Ezzel sajnos a továbbjutás kérdése is eldőlt végérvényesen.

Mindkét csapat több játékost is cserélt, a játszma elején pedig megint tudták tartani magukat a csabaiak. 5:4 után léptek el néggyel az olaszok, s még az sem zavarta meg őket, hogy az egyik labdamenet közben befutott egy macska a pályára (mint kiderült, a hazaiak kabalacicája követte el mindezt). A különbség sajnos egyre nőtt, ráadásul a csereként beálló Szedmák Réka meg is sérült. Sajnos a befejezés már nem volt szép, de a csabai lányok így is emelt fővel búcsúztak az elődöntőben (25:11).

A special guest on court 🙈🙈

Yes. A cat ran onto the court during the #CEVCupW match 🙈🙈It is the pet of Palayamamay – the home venue of UYBA Volley 🇮🇹

Közzétette: CEV – European Volleyball – 2019. március 6., szerda

Bogdan Paul: – Sokkal fontosabb az, ami Szedivel történt, mint hogy mi lett a végeredmény. Remélem, nem szakadt, vagy tört el semmije. Fontos láncszeme a csapatnak, szükségünk van rá a bajnoki cím megnyeréséhez. A Busto volt a párharc és a mérkőzés esélyese, jól játszottak, de szerintem többnyire mi is. Talán a múlt heti, első szettbeli teljesítményünket is felülmúltuk, a szombati Vasas-meccsről nem is beszélve, de az persze teljesen más helyzet volt. Tetszett, hogy harcoltak a lányok, és végre megint láttam, hogy hisznek magukban. Fontos, hogy innentől fejben már csak egy célra koncentrálhatunk, de ehhez maximális fókusz kell mindenkitől, és akkor újra visszatérhetünk a jó útra.

 

HETI PROGRAM:
Március 6., szerda
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika–MAFC-BME (férfi Extraliga)
Március 7., csütörtök
20:00 Fatum-Nyíregyháza–Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: M4 Sport
Március 9., szombat
16:30 Dunaferr SE–Sümegi RE (férfi NB I)
18:00 VK UP Olomouc(cseh)–Swietelsky-BRSE (női MEVZA-kupa, elődöntő)
Március 10., vasárnap
15:00 Pécsi TE-PEAC–MÁV Előre SC (férfi NB I)
16:00 Női MEVZA-kupa, bronzmérkőzés
17:00 LV Sport Pénzügyőr SE–HÉP-Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
18:00 Női MEVZA-kupa, döntő
19:00 MAFC-BME–Fino Kaposvár SE (férfi Extraliga)
19:00 Jászberény–Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga)