Lezajlott a masszőrképzés második fázisa is

Lezajlott a Magyar Röplabda Szövetség és a Polysport Hungary Kft. közös képzésének második modulja is, amelyet a röplabdában dolgozó masszőröknek, terapeutáknak szerveztek.

 

 

Az egész napos elméleti és gyakorlati bemutatók ezúttal kinesio tape és medical flossing témakörben zajlottak. Főleg utóbbi jelentett újdonságot, hiszen ez a technika idehaza még nem igazán elterjedt. Ez egy új, sportrehabilitációs terápiás irányzat, amely kiválóan alkalmazható önállóan, úgynevezett flosstréning alkalmazásával, vagy kombináltan egyéb terápiákkal.

 

A koncepció egy speciális méretű, vastagságú és rugalmasságú gumiszalag individuális, egyénre adaptált alkalmazására épül, amely a rehabilitációban elterjedve patológiás szöveti folyamatok stoppolása, javítása, a gyógyuláshoz szükséges regeneráció gyorsítása, támogatása útján valósulhat meg.

Ezúttal elsősorban a gyakorlaté volt a főszerep, s a képzés végén összesen tizenegy masszőr kapta meg az ennek elvégzését igazoló oklevelet. A továbbképzésnek pedig lesz újabb folytatása is, amelynek részleteiről honlapunkon kaphatnak majd információt az érdeklődők.