Női röplabda CEV-kupa: nem sikerült a bravúr a Békéscsabának

Nem sikerült győznie a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda csapatának, a CEV-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A hazaiak az első játszmában ugyan megszorongatták a sokkal esélyesebb olasz Busto Arsizót, végül azonban háromjátszmás vereséget szenvedtek hazai pályán.

 

Női CEV-kupa elődöntő, első mérkőzés:

Swietelsky-Békéscsaba–Busto Arsizio (olasz) 0:3 (–23, –14, –18)

Békéscsaba, 1800 néző. V: Rogics (szerb), Sokol (lengyel).

BÉKÉSCSABA: Ivanovics 5, Sz. Medics 3, Tálas 1, Bokan 6, Bodovics 2, Perovics 14. Csere: Molcsányi (liberó), Mlinar 5, Bodnár 2, Fábián, Szedmák, Szpin. Vezetőedző: Bogdan Paul.

BUSTO: Gennari 11, Berti 7, Orro 1, Herbots 12, Bonifacio 9, Piani 6. Csere: Leonardi (liberó), Grobelna 1, Meijners 3. Vezetőedző: Marco Nazzareno Mencarelli.

Az eredmény alakulása. I. szett: 0:5, 4:9, 11:14, 12:17, 18:20, 21:24. II. szett: 2:5, 3:8, 5:14, 9:19, 12:24. III. szett: 1:0, 2:5, 5:7, 9:13, 12:14, 12:18, 17:21, 17:24.

A visszavágót március 5-én játsszák Olaszországban.

 

Idegesen kezdték a hazaiak a meccset, két játékos között leeső labda, rossz feladás, ezek jellemezték akkor a magyar csapat játékát. El is mentek gyorsan a vendégek öt ponttal, s bár ezek után magukhoz tértek a csabaiak, futhattak az eredmény után. Sikerült ugyan két pontra is felzárkózniuk, de ennél közelebb már csak akkor, amikor a szettlabdákat hárították egymás után. Sajnos az i-re azonban végül Pisani tette fel a pontot (23:25). Ettől függetlenül, pláne ilyen kezdés után bravúros volt a hazaiaktól a minimális mértékű szettvesztés.

Az olaszok kezdték jobban a második játszmát is, de most azért nem adtak öt pont előnyt az elején a hazaiak. 8:3-nál azonban sajnos így is ennyi volt közte, és most sajnos a felzárkózás is elmaradt. Elsősorban a nyitásfogadással akadtak problémák, és ez most csúnyán megbosszulta magát, idővel a tíz pontos hátrány elkerülése volt már a csabaiak célja, de 19:9-nél ez is bekövetkezett. A végén ezúttal is sikerült két szettlabdát hárítani, de ez csak a 14:25-ös eredményhez volt elég.

A harmadik szett elején vezettek először a hazaiak, de sajnos sokáig nem örülhettek ennek. Gyorsan fordítottak az olaszok, de most három-négy pontnál többel nem tudtak meglépni, sőt egy bravúros Molcsányi-mentés után kettőre is sikerült felzárkózni a játszma közepén. Sajnos azonban ezzel el is lőtték a puskaport, a vendégek megint megléptek és végül 25:18-ra ezt a játszmát is hozták.

Bogdan Paul: – Zaklatott vagyok, mert jobban is kezelhettük volna az első játszmát. Nagyon nehéz, amikor nagy hátrányba kerülsz. Mindhárom játszmában sikerült jelentős előnyre szert tenniük, és meg is tartották a különbséget, ilyen szinten meg nehéz ledolgozni a hátrányt.