Kitüntették az röplabdás lányok életét megmentő sofőrt

A múlt héten egy frontális balesetet előzött meg annak a kisbusznak a vezetője a 6-os számú főúton Adony térségében, amely a DSE Röplabda Akadémia utánpótlás leány csapatát szállította. A sofőrnek, Radics Zoltánnak köszönetet mondtak a klub játékosai és a szakvezetés.

 

Minden úgy történt, ahogyan szokott. A lányok vidáman, a mérkőzésre koncentrálva szálltak be az őket szállító kisbuszba. Tudták, hogy biztos kezekben van az utazásuk, hiszen Radics Zoltán hivatásából adódóan, hiszen tűzoltó, nagyon nagy tudatában volt annak, milyen felelősség gyermekeket szállítani.

Ennek ellenére Adony térségében majdnem bekövetkezett a tragédia egy felelőtlenül, a záróvonalon, kanyarban előző kisteherautó vezetőjének hibájából. Csupán centiken múlt, hogy nem ütközött össze a két jármű. Mindezt onnan tudjuk, hogy gépjárművezetőnk fedélzeti kamerája mindezt rögzítette. Ezen egyértelműen az látszik, hogy a szabálytalanul közlekedő gépjármű sofőrje minden létező szabályt megszegett, hiszen egy beláthatatlan kanyarban, a záróvonalat figyelmen kívül hagyva előzött meg egyszerre két autót. Egyedül azért nem történt baleset, mert Zoltán, a mi kisbuszunk sofőrje időben vészfékezett. Hihetetlen manőver volt ez, mely csak azért lehetett sikeres, mert Zoltán hivatása az életmentés, tudatában volt hatalmas felelősségének, bravúros reflexszel hárította el balesetveszélyt, mely a pillanat műve volt.

Még a lányok vidám csevegése sem tudta elvonni a figyelmét a munkájáról, éberségéről. Ez a helyzetfelismerés az, ami miatt ma együtt lehetett azzal a csapattal, amelyet megmentett. A DSE Röplabda Akadémia szakvezetése, Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője és Engyel László, a DSE Röplabda Akadémia szakosztályvezetője, valamint a lányok stílszerű ajándékaik átadásával, egy, a lányok által aláírt röplabdával, valamint a DSE Röplabda Akadémia ajándékcsomagjával fejezték köszönetüket a gépjárművezetőnek.

(dseroplabda.hu)

 

Ide kattintva tekinthetik meg az életmentő manővert és az erről készült riportot