Az Utazás 2019 kiállításon is bemutatkozott a röplabda Eb

Megnyílt az Utazás 2019 kiállítás csütörtökön a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, amelynek egyik központi témája idén a sport volt, hiszen az idei évben Budapest lett Európa Sportfővárosa. Számos nagy sportesemény – asztalitenisz-vb, vívó-vb, öttusa-vb, Maccabi Játékok, női kézilabda és labdarúgó BL-döntő – házigazdája lesz a magyar főváros, amely társházigazdája az idei női röplabda Európa-bajnokságnak is.

 

A megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón a világversenyek sorában a női röplabda Európa-bajnokság is bemutatkozott. A sportágat Ludvig Zsolt főtitkár képviselt az eseményen, aki elmondta, hogy történelmi lesz a Magyar Röplabda Szövetség számára az idei év, hiszen Magyarország korábban soha nem volt még házigazdája felnőtt kontinensviadalnak.

„A női válogatott elmúlt években elért sikereinek is köszönhető, hogy mi is szóba kerülhettünk Eb-házigazdaként, hiszen most először vesz részt huszonnégy válogatott a kontinenstornán, s most először van négy házigazdája a női (Budapesten kívül Ankara, Pozsony és Lodz lesz még rendező város) és a férfi Európa-bajnokságnak is. Bízom benne, hogy a röplabda-Eb egy igazi ékköve lesz majd az idei eseménysorozatnak.”

A főtitkár azt is elmondta, hogy a női mellett egy másik sportági kontinenstornát is rendeznek idén Budapesten, mégpedig az ülőröplabda Európa-bajnokságot, amelyre ugyancsak komolyan készül az MRSZ és erre is szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A sportág és a rendezvények egyébként önállóan is bemutatkoznak majd a kiállításon, mégpedig szombat délután 15 órakor, amikor Jan De Brandt szövetségi kapitány mellett Dobi Edina, Dékány Bernadett és Villám Lilla lesznek a vendégek az A-pavilon 208 D standján, ahol röp- és ülőröplabda bemutató, valamint nyereményjáték is várja az érdeklődőket.

Az ülőröplabda Európa-bajnokság helyszíne a Közszolgálati Egyetem Sportcsarnoka, időpontja pedig július 13. és 21. között lesz, míg a női Eb-t augusztus 23-tól szeptember 1-ig rendezik majd a Papp László Sportarénában.

A csütörtöki sajtótájékoztatón egyébként olyan neves sportolók is részt vettek, mint az olimpiai bajnok úszó Kovács Ágnes, az olimpiai ezüstérmes vívó Imre Géza, és az ugyancsak olimpiai második birkózó, Komáromi Tibor, de ott volt például Szalay-Bobrovnicky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese is.