K&H Magyar Kupa: nyolcadszor lett kupagyőztes a Nyíregyháza

Megvédte címét a Fatum Nyíregyháza, miután 3:0-ra legyőzte a Swietelsky-Békéscsabát a K&H Magyar Kupa döntőjének érdi fináléjában.

 

K&H Magyar Kupa, női döntő:

Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (21, 22, 23)

Érd, 2000 néző. V: Tillmann, Adler.

FATUM: Matics 7, Kalicsanyin 6, Varga E. 13, Brisebois 17, White 6, G. Francesco 6. Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L. Vezetőedző: Hollósy László.

BRSE: Ivanovic 3, Sz. Medics 4, Tálas, Bokan 13, Bodovics 8, Perovics 16. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók), Fábián, Mlinar 6, Bodnár 3, Glemboczki. Vezetőedző: Bogdan Paul.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 1:4, 4:5, 10:7, 17:11, 19:16, 24:17. II. játszma: 3:2, 7:3, 8:7, 14:9, 15:14, 18:15, 19:17, 22:18, 23:22, 24:22. III. játszma: 4:4, 9:5, 12:6, 18:15, 21:16, 23:22.

 

A trón (vissza)követelő békéscsabaiak kezdték jobban a mérkőzést, a nyíregyháziak 1:4-nél kezdtek éledezni, de 7:7 után már náluk volt az előny, s Varga Elizabet bombáival fokozatosan elléptek a BRSE-től. Vezettek már hat ponttal is, amikor feladót cserélt Paul Bogdan, s innentől kezdve el is kezdtek felzárkózni. Háromnál közelebb azonban nem tudtak kerülni, a végén pedig megint a Fatum dominált és hét szettlabdájuk is volt, amelyből azonban csak az ötödiket sikerült értékesíteniük egy rontott szerva után (25:21).

A második játszmát már egyértelműen a szabolcsi csapat kezdte jobban, vezettek is 7:3-ra, amikor elkezdtek zárkózni a csabaiak. Egyig sikerült, de aztán megint nyíregyházi percek következtek, a szett közepén azonban megint egy volt csak a különbség. Tatjana Bokan tartotta a lelket ekkor a csabaiakban, a vezetést azonban nem sikerült átvenniük. 22:18-nál már úgy tűnt, hogy ez a szett is zsebben, de ekkor megint sorozatban három pontot szerzett a BRSE, nyílttá téve a végét. Ekkor viszont Danielle Brisebois ejtései ejtették kétségbe az ellenfelet, a végén pedig Varga blokkja tette fel az i-re a pontot (25:22).

A harmadik játszmában 4:4 után húztak el a nyíregyháziak, a szett közepén pedig már masszív hat pontos előnyük volt. A mai BRSE-ben pedig nem volt annyi, hogy innen talpra tudjon állni. Igazából a vége már örömjáték volt a szabolcsiak számára, ekkor már az is belefért, hogy több nyitást is elhibáztak. a végén a csabaiak két Challenge-et is nyertek, és sikerült is feljönniük egy pontra. Azonban így is két meccslabdája volt a Fatumnak, és a másodikat Tatjana Matics ütötte be, így a nyíregyházi csapat megvédte címét (25:23).

 

Hollósy László: – Ilyenkor mindenki csak a jéghegy csúcsát látja, a sikert, de a hétköznapokban nagyon sokat kellett dolgozni érte. Voltak rosszabb és jobb napok, olyan, mint egy házasság, sok feszültséggel. Talán abban voltunk erősek, hogy az óhatatlanul fellépő konfliktusokat sikerült megoldanunk. Csodálatos, hogy ilyen arányban sikerült nyerni, a legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy összejön. Ugyanakkor dolgozni kell, mert nyilván mostantól mindenki minket akar elkapni.

Bogdan Paul: – Egy pillanatig sem uraltuk a mérkőzést, az első perctől azt utolsóig az ellenfél irányított. Elképesztően rosszul szerváltunk, sok könnyű helyzetet rontottunk el, fogadásban is sokszor hibáztunk. A hét közben a magyar röplabda történetének egyik legnagyszerűbb teljesítményét érte el a csapat, nem lehetett most mentálisan fáradt, és fizikailag sem, hiszen profi játékosok.