CEV-kupa: Gergyéék is elődöntőznek – megvan a BRSE ellenfele

A Békéscsaba mellett még egy magyar játékosnak szurkolhatunk a második számú európai klubkupa elődöntőjében, miután Gergye Roland csapata, a török Galatasaray sikerrel vette a belga Lindenmans Aalst elleni negyeddöntőt.

 

Az első mérkőzésen aratott 3:1-es sikert követően a török csapat a belgiumi visszavágón is nyerte az első játszmát, ám a házigazdák ezt követően fordítani tudtak, ráadásul a harmadik felvonást aggasztóan simán nyerték. A negyedikben azonban feltámadt a Galata, kiegyenlített, s a 2:2 egyben azt is jelentette, hogy a török csapat jutott a négy közé. A döntő játszmát végül a belgák nyerték – a Galatasaraynál ekkor már a cseresor játszott –, de ez már nem osztott, nem szorzott.

A magyar válogatott szélső ütő az első négy játszma során 14 pontot szerzett, két ásza és egy blokkja mellett 11 támadása volt sikeres.

A török csapatnak az orosz bajnokság második helyén álló Kuzbass Kemerovo lesz az ellenfele.

 

És ha már CEV-kupa, az is eldőlt, hogy az olasz Yamamay Busto Arsizio lesz a Swietelsky-Békéscsaba ellenfele az elődöntőben.

Az olasz együttes a francia ASPTT Mulhouse elleni negyeddöntős párharc múlt heti első mérkőzésén, hazai pályán 3:0-ra győzött, a csütörtöki visszavágón pedig az első két játszma megnyerésével biztosította helyét a legjobb négy között, majd végül a találkozót is megnyerte 3:2-re.

A fináléért zajló párharc első mérkőzését február 26-án játsszák Békéscsabán, a visszavágót egy héttel később rendezik Olaszországban. A másik ágon két román együttes, a Stiinta Bacau és a tavaly Bajnokok Ligája-döntős CSM Volei Alba Blaj találkozik.