K&H Magyar Kupa: megismétlődik a tavalyi bronzmeccs a hölgyeknél

Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, Vasas Óbuda – Jászberény mérkőzést rendeznek Éreden a női Magyar Kupa harmadik helyéért. A két csapat vasárnap 12.30 órakor kezdi meg csatáját a bronzéremért, és természetesen mindkét oldalon komoly várakozás előzi meg a kezdést.

A Vasas 2011 és 2017 között, egymás után hat éven át játszott döntőt, és a Jókay Zoltán vezette alakulat négy alkalommal el is hódította a díszes trófeát. Története során egyébként már 12 alkalommal nyert kupát a klub, ami valóban nem akármi. Tavaly a lányok nem kerültek be a fináléba, és az idén sem jött össze a bravúr.


– Természetesen nagyon szerettünk volna döntőt játszani, de a bronzmeccs jutott nekünk, ahogy tavaly is. Akkor egy izgalmas 3:2-es meccsen sikerült legyőznünk a Jászberényt. Idén is mindenképpen az éremért megyünk Érdre. Remélem, hogy egy jó meccset tudunk majd játszani, és bízom abban, hogy idén is győzelemmel távozunk majd az arénából – nyilatkozta honlapunknak a fővárosiak válogatott ütője, Török Kata, aki a fináléval kapcsolatban is megosztotta gondolatait velünk – A döntőben két nagyon erős csapatot láthatunk majd, és kíváncsian várom, mi lesz a végeredmény. Én egy izgalmas, szórakoztató mérkőzésre számítok, ahol bármi megtörténhet. Ezúton is sok sikert kívánok a Békéscsabának és a Nyíregyházának is!

A Vasas Óbuda lengyel vezetőedzője, Jakub Głuszak kiemelte: szerette volna, ha döntőbe jut a csapata, de az elődöntőben egy nagyon erős Békéscsabával találkoztak.
– Izgalmas volt az a két mérkőzés, és a célunk most egyértelmű: megnyerni a bronzérmet, ami azt gondolom, az erőviszonyokat látva egy szép eredmény lenne – mondta Głuszak.

A Jászberény az elmúlt években rendre eljutott a legjobb négyig ebben a sorozatban, de a dobogóra a 2016-os bravúrt követően nem sikerült felállnia.

– A nehézségeink ellenére is megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot, szívvel-lélekkel küzdeni. Úgy gondolom, egy egymeccses történet ez, ahol bármi előfordulhat, más feeling, más pálya, sok néző/szurkoló, a csapaton fog múlni, miként érzi majd az Érd Arénát az otthonának. Az aranyéremért folyó párharc izgalmas lesz, hiszen egyik csapat számára sem garantált a győzelem. Jelenleg nem tudnám megmondani, melyik csapat fog győzni – latolgatta az esélyeket a hunvolley.hu-nak a válogatott center, Pintér Andrea.

A csapat januárban szerződtetett centere, Ivana Bulajic, aki hazáján kívül az USA-ban, Finnországban, Németországban és Olaszországban is röplabdázott, nagy izgalommal, motiváltan várja a vasárnapi meccset.


– A magyar bajnokságban, éppen a Vasas ellen játszottam az első hivatalos meccsemet jászberényi színekben. Ez egy kiegyensúlyozott együttes, és szeretném, hogy mi is érjük el azt a szintet, amelyet ők képviselnek. Hamarosan összemérhetjük a jelenlegi tudásunkat. Mindent meg fogunk tenni a harmadik helyezés megszerzéséért a kupában. Hiszem, hogy ez egy kihívás az egész csapat és saját magam számára is. Természetesen nem nehéz megtalálni a motivációt abban, hogy játsszunk egy jó meccset a fővárosiak ellen – mondta a csapat honlapján a szerb játékos.

(Fotók: vasasvolleyball.hu, jbrk.hu)

A kupadöntő mérkőzéseire az erdarena.hu vagy a hunvolley.hu oldalakon lehet jegyet váltani. A felnőttek 2000, a diákok és nyugdíjasok 1200 forintos áron juthatnak hozzá belépőikhez. Jegyvásárlásra a helyszínen is lesz lehetőség.

Az érdi program:

Február 16., szombat
12:30 VRCK – Fino Kaposvár (K&H Magyar Kupa férfi bronzmeccs) – Érd; Tv: hunvolley.hu
15:00 LV Sport Pénzügyőr – HÉP-Kecskemét (K&H Magyar Kupa férfi döntő) – Érd; Tv: m4sport.hu
Február 17., vasárnap
12:30 Vasas Óbuda – Jászberény (K&H Magyar Kupa női bronzmeccs) – Érd; Tv: hunvolley.hu
15:00 Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsaba (K&H Magyar Kupa női döntő) – Érd; Tv: M4 Sport