K&H Magyar Kupa: történelmi Pénzügyőr-elsőség vagy a negyedszer a Kecskemét?

A Kecskemét negyedszer vagy a Pénzügyőr először? Ez az egyik legfontosabb kérdés a hétvégi, érdi K&H Magyar Kupa férfi döntő előtt. A két csapat szombaton 15 órakor feszül egymásnak, és mindenképpen érdekes mérkőzésre van kilátás, nem könnyű megjósolni, ki örül majd a végén.

A hírös város legénysége korábban már három alkalommal jutott el az aranyéremig ebben a sorozatban: először 1983-ban, másodszor 1988-ban, harmadszor pedig 2014-ben nyerte meg a csapat a Magyar Kupát. Ez utóbbi finálé máig emlékezetes: a Sasa Nedeljkovic vezette alföldiek 3:2 arányban verték a Fino Kaposvár gárdáját Békéscsabán; úgy, hogy a somogyiak előtte zsinórban nyolc alkalommal végeztek az élen. A Kecskemét tavaly is döntős volt, és végül 3-0-ra kikapott a Kazincbarcikától, idén pedig újra megpróbálkozhat azzal, hogy a csúcsra kerüljön.
„A Magyar Kupa elődöntőjében alaposan felkészültünk a Kaposvárból, és könnyebben is elérhettük volna a célunkat, ha kevesebbet hibázunk. Ez azonban teljesen normális: stresszhelyzetben még nem úgy koncentrál a csapat, ahogy kell, az átlagéletkorunk ugyanis mindössze húsz év. A kupadöntőben csak a győzelem elfogadható, győzni megyünk Érdre” – fogalmazott egyértelműen Dávid Zoltán vezetőedző a sikerrel megvívott elődöntőt követően.

A fiúk lelkesen készülnek az aranymeccsre, és az egyesület vezetése a napokban azt is bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak a KRC egyik alapemberével. Pesti Marcell új kontraktusa 2020 májusáig szól.
„Több más megkeresésem is volt. Azért döntöttem a maradás mellett, mert fontos számomra, hogy az iskolát itthon fejezzem be. A KRC kiváló klub, sokat fejlődhetek az elkövetkezendő időszakban Kecskeméten, így örülök a szerződéshosszabbításnak. A szezon hátralévő részében a kupát mindenképpen meg kell nyernünk, ez most a legfőbb vágyunk, illetve a bajnokságban a döntő elérése a célunk” – nyilatkozta a fiatal játékos a csapat honlapján.

A Pénzügyőr háza táján is egyértelmű a képlet: a remek formában lévő együttes a 2017-es ezüstérmet szeretné aranyra fényesíteni a 2019-es fináléban. Jókay Zoltán fiai már azzal szenzációt szolgáltattak, hogy az elődöntőben kettős győzelemmel búcsúztatták a címvédő Vegyészt, és a döntőben sem szeretnék vesztesen elhagyni a játékteret.
„Úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak rendkívül meg kellett küzdenie a kupadöntőbe jutásért. A Kecskemétnek hátrányból kellett felállnia, mi pedig azt a Barcikát kaptuk, aki a tavalyi szezonban szinte hiba nélkül vette a soron következő mérkőzéseket. Ebből következtetve, nagyon kiélezett küzdelem várható, és biztos vagyok abban, hogy mindkét csapat mindent megtesz majd a győzelem érdekében. Őszintén remélem, hogy sikeresen tudjuk venni ezt az akadályt is, és ennek biztos vagyok abban, hogy a csapat minden tagja 110%-osan oda fogja tenni magát az érdi arénában – mondta honlapunknak az LV Sport Pénzügyőr SE játékosa, Bán Viktor.

A kupadöntő mérkőzéseire az erdarena.hu vagy a hunvolley.hu oldalakon lehet jegyet váltani. A felnőttek 2000, a diákok és nyugdíjasok 1200 forintos áron juthatnak hozzá belépőikhez. Jegyvásárlásra a helyszínen is lesz lehetőség.

Az érdi program:

Február 16., szombat
12:30 VRCK – Fino Kaposvár (K&H Magyar Kupa férfi bronzmeccs) – Érd; Tv: hunvolley.hu
15:00 LV Sport Pénzügyőr – HÉP-Kecskemét (K&H Magyar Kupa férfi döntő) – Érd; Tv: m4sport.hu
Február 17., vasárnap
12:30 Vasas Óbuda – Jászberény (K&H Magyar Kupa női bronzmeccs) – Érd; Tv: hunvolley.hu
15:00 Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsaba (K&H Magyar Kupa női döntő) – Érd; Tv: M4 Sport