Villám Lilla aranyos tervei

A női Extraliga listavezetője a Vasas Óbuda együttese, és egyértelmű, hogy az elmúlt hónapokban egy ütőképes, sikerre éhes csapat formálódott a Folyondár utcában. A fővárosiak magyar válogatott játékosával, Villám Lillával beszélgettünk, mások mellett a hazatérésről, a klubhűségről és a Vasas idei céljairól.

– Kijelenthetjük azt, hogy ez az első olyan szezon, amikor már abszolút kulcsjátékosnak számítasz aktuális csapatodban. Mekkora felelősség ez?
– Meccsről meccsre, edzésről edzésre bizonyítania kell az embernek, örülök neki, hogy az edző bizalmat szavaz nekem és igyekszem ezt mindig ki is használni és odatenni magam maximálisan, hiszen ezért is jöttem vissza a Vasasba. Tudtam, hogy sok játéklehetőséghez juthatok, ami a további fejlődésemben is sokat segíthet. Persze, nem mindig olyan egyszerű ezzel a felelősséggel röplabdázni, de azért ez inkább „édes teher”…

– Miben más, miben jobb esetleg ez a Vasas ahhoz képest, amelyből annak idején Nyíregyházára igazoltál?
– Nagyon sokat változott az utóbbi időben a Vasas, a játékosok nagy része is teljesen kicserélődött a tavalyi idényhez képest. A vezetőség egyre profibb körülményeket biztosít számunkra, amikből plusz erőket tudunk meríteni. Sokat jelent az edző személye is, hisz több játékos is miatta választotta ezt a klubot. Úgy gondolom, eddig bizonyítani is tudtuk, hogy az idén nagyon is számolni kell a Vasassal.

– Manapság nehezen megfogható fogalom a klubhűség. Mégis nálad érezni minden meccsen, hogy ennél a klubnál nőttél fel, a Vasas-család fontos számodra. Ez csak afféle belemagyarázás az újságíró részéről, vagy tényleg így van?
– Ez abszolút így van! A Vasas-szurkolókról ismert, hogy mindig ott vannak a csapat mellett, jóban-rosszban, plusz emberként, ami nehéz helyzetekben bizony nagyon sokat segít nekünk. Amikor eligazoltam Nyíregyházára, akkor sem úgy fogadtak, mint ellenfél, hanem mint egykori Vasas-játékos. Aztán amikor megnyertük a Magyar Kupát tavaly márciusban a Nyíregyházával, és megkaptam az érmet, az egész Vasas-tábor a nevemet skandálta, pedig nem is náluk játszottam. Ez hihetetlen érzés volt és mindig emlékezni fogok rá!

– Vezetitek a bajnokságot. Látsz reális esélyt arra, hogy a végelszámolásnál is harcban legyetek az első helyért az Extraligában?
– Nagyon messze van még a szezon vége, majd csak most fog elkezdődni a bajnokság izgalmas része. Az Extraligában mutatott játékunk alapján reálisnak tartom, hogy harcban legyünk az aranyért.

A Vasas Óbuda bajnoki programja az alapszakasz végéig

A 40 megszerzett ponttal, magabiztosan az élen álló piros-kékekre izgalmas hajrá vár az alapszakaszban: kétszer játszanak a Nyíregyházával, kétszer a Békéscsabával és Jászberénybe is ellátogatnak majd. Szombaton rögtön egy rangadóval folytatják a bajnokságot: 17 órakor a tabellán második Nyíregyházát fogadják.