A röplabdázók is új otthonra lelnek a Kaposvár Arénában

Ha minden a tervek szerint alakul, idén nyáron már válogatott mérkőzéseket is rendezhetnek a hamarosan elkészülő Kaposvár Arénában. Erről a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt beszélt, miután csütörtökön megtekintette az épülő sportlétesítményt. A csarnok méltó otthona lehet az Európa Liga-sorozat egyik dupla párharcának, ugyanis egy napon, egy helyen szeretnék megrendezni a női és a férfi válogatott találkozót. Ha az egyeztetések sikerrel járnak, a szurkolók júniusban láthatják majd a két meccset a Kaposvár Arénában.

A somogyi megyeszékhely kinőtte a régi csarnokot, amely sportszakmailag sem felelt már meg minden követelménynek és kevesen férnek be. A kialakult helyzet azt kívánta, hogy egy korszerűbb, jobb és biztonságosabb csarnokot építsen Kaposvár városa. Dér Tamás alpolgármester egy korábbi nyilatkozatában kiemelte: városházi, illetve műszaki kollégáival, valamint a tervezőkkel végigjárták az ország nagyobb csarnokait, sőt a határon túlra is elmentek, és megnézték, melyek azok a megoldások, melyeket itt is hasznosítani lehet. Mindenhonnan a legjobb dolgokat „hozták” magukkal, így igazi ékszerdoboz lesz a Kaposvár Aréna.

A vadonatúj létesítmény kosárlabda- és röplabdameccseken 3050 nézőt tud majd fogadni, míg a kulturális rendezvényekre négyezren mehetnek be.

„Új távlatokat nyithat, hogy nemzetközi mérkőzéseket is lehet rendezni az új csarnokban. – Bízom benne, hogy már az idén fellép valamelyik válogatottunk a Kaposvár Arénában, ahogy abban is, hogy a szövetségek vezetői is megszeretik ezt a helyszínt – tette hozzá Dér Tamás. – Nincs még egy olyan csarnok az országban, ahol ilyen közel lennének a nézők a küzdőtérhez, és ez egy speciális hangulatot ad a meccseknek.”

Mindezt megerősítette a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára is. Ludvig Zsolt a csütörtök esti Kaposvár – Kecskemét férfirangadó előtt tekintette meg az épülő arénát, és elmondta: a tervezők és a kivitelezők nagyszerű munkát végeztek, és abban bízik, hogy az új sportlétesítményben igazi otthonra lelnek majd a röplabdázók is. Kaposváron élvonalbeli férfi és női csapat működik, az akadémián pedig csaknem 250 fiatal bontogatja a szárnyait. És nem titok az sem, hogy ha minden egyeztetés sikerrel jár, a szövetség szívesen Kaposvárnak adná az egyik júniusi női és férfi dupla Európa Liga találkozó rendezési jogát.