Elittársaságban a BRSE klubvezetője

A fejlődő magyar röplabdasport jelenében is ritka az a meghívás, amelynek eleget tett a Swietelsky-BRSE klubvezetője, Baran Ádám. A békéscsabai együttes első embere az Olasz Kupa veronai négyes döntőjét a VIP-páholyból nézhette végig, ugyanis az itáliai sztárcsapat, a Busto Arsizio vendége volt. Baran Ádám hasznos tapasztalatokkal gazdagodott és olyan nagyságokkal tudott konzultálni, mint az vb-ezüstérmes olasz női válogatott szövetségi kapitánya, Davide Mazzanti vagy a Team USA-t irányító magyar származású Karch Kiraly.

– Magyar klubvezetőként ott lenni ebben a társaságban egyedülálló élmény volt, rengeteg további kapcsolatra, hasznos információra tettem szert, amit szeretnék hasznosítani a jövőben. A világ legnagyobb ügynökségei vezetőinek, játékosainak, az európai röplabda meghatározó alakjainak szűk társaságába kaptam belépést ezáltal. A Busto Arsizio meghívása nem véletlen, hisz amióta a CEV Kupában megmérkőztünk velük, a klub vezetésével, menedzsmentjével a élő és jó nexust ápolunk. Havi szinten marketing, menedzsment és sportszakmai kérdésekről is egyeztetünk – nyilatkozta a BRSE klubvezetője.

Baran Ádám Karch Kirallyal és Davide Mazzantival is konzultált

– Hasznos tárgyalásokon vagyok túl, további kapcsolatokat építhettem, s olyan nagyságokkal folytathattam megbeszéléseket, mint a vb-ezüstérmes olasz válogatott szövetségi kapitánya Davide Mazzanti, de talán a legnagyobb név Karch Kiraly volt. Ő minden idők egyik legnagyobb játékosa, jelenleg az amerikai női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik, s megtisztelte jelenlétével az eseményt – mondta Baran Ádám. – Sokan tudnak csapatunk eredményeiről, a békéscsabai fejlesztésekről, a röplabda akadémia projektről, arról, hogy hamarosan új, több mint 3500 fős multifunkcionális sportcsarnokot épít a város, mely a Modern Városok Program keretében épül majd fel. Büszke vagyok, hogy eljutottunk idáig, s tudom, hogy ezzel a munkával nemcsak a békéscsabai klub, hanem az egész magyar röplabdázás megítélését tudom javítani – tette hozzá.

A BRSE az elmúlt négy esztendőben ott volt a második számú európai kupasorozat, a CEV Kupa legjobb 16 csapata közt, sőt, két alkalommal – 2017 és 2019 – a nyolc közé is bejutott. Idén a klubtörténeti siker is összejöhet, ugyanis a csütörtökön kezdődő negyeddöntős párharcban, a francia Saint Rafael ellen a magyar csapatnak van esélye arra, hogy bekerüljön a sorozat elődöntőjébe.