MEVZA-kupa: a zárás sem sikerült szépre a VRCK-nak

Három szettben nyert a rekordbajnok szlovén ACH Volley Ljubljana a Vegyész RC Kazincbarcika vendégeként a Közép-európai Kupa (MEVZA-kupa) alapszakaszának 10. fordulójában.

 

A mérkőzés elején még csak ismerkedtek egymással a csapatok, aztán a Ljubljana kapcsolt hamarabb, és gyorsan elhúzott a szett közepére. Az látszott, hogy a szlovének magasabb szinten játszanak, ennek ellenére Németh Szabolcséknak sikerült kozmetikázniuk, de húszon belülre épphogy nem sikerült kerülniük (19:25).

A második játszmát is fej-fej mellett nyitották a felek, aztán amikor a Bajnokok Ligája-csoportkörös elment négy ponttal, a Vegyész visszakapaszkodott rá. 20:22-nél Marek Kardos még időt kért, majdnem összejött az egyenlítés, de végül a vendégek 51 perc játékot követőn a második játszmát is behúzták (22:25).

Az újabb térfélcserét követően jól kezdett a VRCK, majd az MEVZA rekordbajnoka fordított. Juhász Péterék ugyan 14:13-nál visszavették a vezetést, de aztán ismét a vendégeknél volt a fór. Egyre még visszajött a Kazincbarcika, de megint a Ljubljana irányított, és pillanatok alatt négypontos volt az előnye. Gyorsan szereztek kettőt Blázsovics Péterék, akik mindent megpróbáltak, rutinosabb ellenfelük azonban ismét tudott újítani, és megnyerte a találkozót (22:25).

FÉRFI KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, 10. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – ACH Volley Ljubljana (szlovén) 0:3 (–19, –22, –22)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V: Vasko, Mokry (szlovákok).
VRCK: Páez, Németh 7, Banai, Szabó 16, Milev 2, Juhász 6. Csere: Vitko (liberó), Macko 6, Toronyai, Gebhardt N., Blázsovics 7. Vezetőedző: Marek Kardos.
Ljubljana: Pokersnik 15, Pavlovic 13, Dirlic 10, Poljian 13, Puric, Vilimanovics 10. Csere: Kovacic (liberó), Plesko. Vezetőedző: Andrej Urnaut.

Marek Kardos: – Habár sok cserével terveztük a mérkőzést, viszonylag jól nézett ki a játékunk, sokat megvalósítottunk a tegnapi edzésen gyakoroltakból. Voltak jól beszálló cseréink, például Blázsovics Péter és Gebhardt Áron, remélem, hogy utóbbi kijött abból a gödörből, amelybe a válogatott meccsek alatt került.

Andrej Urnaut: – Határozottak voltunk nyitásban és blokkban, én szerintem abszolút megérdemelten nyertünk. Úgy jöttünk ide, hogy nem veszítünk szettet, és örülök, hogy ezt sikerült is elérni.

 

HETI PROGRAM:
Február 7., csütörtök
18:00 Swietelsky-BRSE – Saint Raphael (francia; női CEV-kupa negyeddöntő); TV: DIGI Sport2
19:00 Fino Kaposvár – HÉP-Kecskemét (férfi Extraliga)
Február 8., péntek
18:00 1. MCM Diamant Kaposvár – Budaörs (női NB I)
Február 9., szombat
16:30 Pécsi TE-PEAC – SZESE Győr (férfi NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga)
17:00 Swietelsky-BRSE – Jászberény (női Extraliga)
18:00 Hungast-Haladás – UTE (női Extraliga)
18:00 TFSE – Gödöllő (női NB I)
18:00 Szent Benedek Balatonfüred – MTK (női NB I)
18:00 Debrecen – MAFC-BME (férfi Extraliga)
Február 10., vasárnap
16:00 MÁV Előre – Szolnok (férfi NB I)
17:00 LV Sport Pénzügyőr – VRCK (férfi Extraliga)
17:00 Palota – DVTK Fux (női NB I)