Hollósy László: „Megemelem a kalapom a csapatom előtt!”

Négy meccs, négy győzelem. Ez a mérlege a Fatum Nyíregyházának a címvédő Swietelsky-BRSE ellen a női Extraliga 2018/2019-es szezonjában. A három 3:2-es szabolcsi siker után hétfőn 3:0-ra verte a Fatum a Békéscsabát. Hollósy László, a Nyíregyháza vezetőedzője szerint ez fantasztikus eredmény, de most már a következő feladatokra kell koncentrálni. Molcsányi Rita, a BRSE liberójátékosa arról beszélt az M4 Sportnak adott interjúban, hogy ebből a meccsből nem kell komolyabb következtetéseket levonni.

– Az elején feszültek voltunk – kezdte értékelését Hollósy László. – A BRSE-t fűtötte a becsvágy, ami nem véletlen, hisz a szezonban már háromszor legyőztük őket. A kezdeti bizonytalankodás után a nyitásfogadásban sikerült feljavulni, az első támadásokat magas szintre emelni, nyitásainkkal pedig megbontani a Békéscsabát. Nagyszerű siker ez, hisz az évek óta egyeduralkodó BRSE négyszer is legyőzni megsüvegelendő teljesítmény, de a lányoknak azt is elmondtam a meccs után, hogy mostantól ismét egy új fejezet kezdődik. Természetesen büszke vagyok rájuk, megemelem a kalapom előttük. Ami pedig a Magyar Kupa-döntőt illeti: egy döntő mindig más, a lélektani dolgok, a teher elviselése miatt is. Mindkét csapatnak ugyanannyi sansza van megnyerni az aranyérmet.

A Hollósy Lászlóval készített interjút meghallgathatja ITT:

 

Molcsányi Rita, a Swietelsky-Békéscsaba válogatott liberója arról beszélt, hogy a kritikus szituációkban nem segítették egymást eléggé a csabai játékosok. Mindenkinek hullámzó volt a teljesítménye, nem úgy játszottak, mint a Vasas elleni kupavisszavágón. Ettől függetlenül ez a vereség semmit sem jelent, ebből nem kell következtetéseket levonni és mindent meg fognak tenni, hogy már csütörtökön a BRSE történetének egyik legfontosabb mérkőzésén, a CEV Kupa negyeddöntőjében ismét jól szerepeljenek.

Molcsányi Rita nyilatkozatát ITT hallhatja: