A Tungsram-csarnokban lesz a Gödöllő–Budaörs meccs

Miután ismét beázott a gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnoka, a női NB I csütörtöki mérkőzését, a Gödöllő–Budaörs találkozót másik helyszínen az újpesti Tungsram-csarnokban játsszák le 19 órától.

 

Nem először kellett már elhalasztani a gödöllőiek mérkőzését, hiszen korábban a TFSE elleni bajnokit például csak harmadszorra sikerült megrendezni, akkor is a TFSE Győri úti termében. Az elmúlt két hónapban mindössze a Palota elleni mérkőzésüket sikerült megrendezni a SZIE-csarnokban.

A felsőházba jutás szempontjából sorsdöntőnek számító Budaörs elleni találkozón azonban a hétfői havazás és az azt követő olvadás miatt ismét albérletbe kényszerül a korábban szebb napokat is látott klub.

Az áldatlan állapotról nem a Gödöllői RC tehet, hiszen ők is csak bérlői a sportcsarnoknak. Rajtuk kívül a több más sportág is megszenvedője az áldatlan állapotnak, de a reflektorfényben nyilván az elmúlt évtizedben három bajnoki és négy kupadöntőt játszó röplabdacsapat van. Persze ilyen körülmények között nem lehet komoly szakmai munkát sem végezni, így nem csoda, hogy évről évre egyre rosszabb a csapat helyezése.

A csarnok az egyetem kezelésében van, nekik kellene olyan állapotban tartani, hogy ne kelljen minden eső és havazás után a sportolóknak és vezetőknek azon imádkozni, hogy vajon másnap milyen állapotban lesz a küzdőtér. Az más kérdés, hogy egy ekkora városnak, mint Gödöllő, miért nincs már régóta saját városi sportcsarnoka?

A sportág TAO-rendszerbe kerülésének köszönhetően ugyan a jelentős utánpótlásbázissal rendelkező röplabda klub számára felcsillant a remény, hogy saját csarnokuk is lesz, amely irányban már meg is történtek az első lépések, azonban a hivatalok malmai lassan őrölnek, s jelenleg még beláthatatlan, hogy a tervekből mikor lesz majd a felnőtt- és a rendszerint az országos bajnokság döntőibe jutó utánpótláscsapatok számára is birtokba vehető létesítmény.