Kupakörkép: Gergye Rolandék már az elődöntőért küzdenek

Ezen a héten a férfi nemzetközi kupákban rendeznek fordulót, s itt már csak egy magyar játékos, Gergye Roland klubja érdekelt, igaz, a török Galatasaray akár a végső győzelemre is esélyes lehet.

 

Keddtől csütörtökig a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulóját, illetve a CEV- és Challenge-kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit rendezik.

Gergye Roland csapatára, a török Galatasarayra a horvát Mladost Zagreb és a cseh Dukla Liberec búcsúztatása után a belga Lindemans Aalst vár a négy közé kerülésért. A holland, svéd és több lengyel légióssal megerősített klub eddig a román Arcada Galatit, és a spanyol CV Teruelt búcsúztatták. Még ők is veretlenek, de eddigi négy meccsükön már hat játszmát is elveszítettek, szemben az isztambuliak kettőjével.

Annak is örülhetünk, hogy a magyar válogatott négyesütője csapatának második legeredményesebb játékosa, a négy találkozón elért 51 pontjával, azaz Roli igencsak jó formában játszik. A párharc első mérkőzését szerdán 18 órától játsszák Isztambulban.

 

Sajnos a női BL-ben érdekelt három magyar játékossal kapcsolatban nincsenek ilyen jó híreink. Igaz, a múlt heti fordulóban, ha csereként is, de legalább Sándor Renáta és Szakmáry Gréta pályára léphetett német klubjukban, s mindketten egy-egy pontot szereztek. Pallag Ágnes viszont továbbra sem kapott lehetőséget. A három játékos közül Sándor Reni örülhetett a meccs végén, miután az MTV Stuttgart 3:1-re legyőzte a bolgár Marica Plovdivot, s így továbbra is tartja második helyét. A Palmberg Schwerin az olasz Scandiccitól, a Cannes az ugyancsak olasz Novarrától szenvedett 3:0-s vereséget, s így jelenleg a harmadikak csoportjukban.

Ami a játékvezetőinket illeti, közülük most egy lesz érdekelt Mezőffy Zsolt személyében, aki a Bajnokok Ligája A-csoportjában a Halkbank Ankara–United Volleys Frankfurt meccset dirigálja.