Nem állna meg a legjobb nyolc között a Békéscsaba

Az ukrán Himik Juzsnij után a svájci Sm’Aesch Pfeffingen csapatát is elbúcsúztatta a Swietelsky-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata a CEV-kupában, és a viharsarki lányok történetük során másodszor bejutottak a második legrangosabb nemzetközi sorozat negyeddöntőjébe. Februárban a francia Saint-Raphaël Var VB vár a magyar bajnokra, és nem tűnik lehetetlen küldetésnek az újabb kupa-bravúr kivívása.

A Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata a nyolcaddöntő csütörtök esti, hazai visszavágóján kiváló játékkal nyert 3-1-re a svájci Sm’Aesch Pfeffingen ellen, így kettős győzelemmel lépett tovább a következő körbe. A BRSE 2017 után újra ott lesz a második legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc együttese között.

„Számomra ez egy új kezdet volt, és nagyon fontos, hogy a szurkolók egy győztes meccsen ismerhettek meg. Ott vagyunk a következő körben, ami a csapatnak és a csapat jövőjének szempontjából is fontos. Jó meccset játszottunk egy erős ellenféllel, és sokszor hoztak minket nehéz helyzetbe. Örülök, hogy az elveszített második szett után erőteljesen kezdtük a harmadikat, más mentalitással. Nemcsak a technika és a taktika a fontos, hanem a mentális állapot is, erre próbáltam hatni a két játszma között. Jobban is nyitottunk és ez sokat segített, valamint fejben is visszarázódtak a lányok” – értékelt a lefújás után Paul Bogdan vezetőedző.

„Az új edző érkezése nagy motivációt, más energiákat és új játékrendszert is adott a csapatnak, bár utóbbi még csak kialakulóban van. Senkinek sincs bérelt helye, úgyhogy mindenkinek fel kellett pörögnie. Azt már a sorozat elején láttuk, hogy olyan ágon vagyunk, aminek a vége egy történelmi siker is lehet, de az is biztos, hogy az ellenfél erősebb, mint az eddigiek. Fontos lesz az itthoni első meccs, és hogy mindent kihozzunk magunkból, hogy a lehető legjobb pontaránnyal menjünk Franciaországba” – tette hozzá a válogatott feladó, Tálas Zsuzsanna.

„Csapatként nagyon jól játszottunk, ma mindenki beletette a maximumot ebbe a mérkőzésbe. Ami a saját teljesítményemet illeti, sosem leszek elégedett magammal, ez a mai mérkőzésemre is igaz. Nagyon örülök, hogy ennyi lehetőséget kaptam, remélem, hogy valamennyire tudtam is élni ezzel” – mondta a 22 éves center, Bodovics Hanna.

„A Vasas elleni vereség után újra kellett építenünk magunkat mentálisan. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk. Nem volt nagy meglepetés az eredmény, az viszont igen, hogy a második szettben leengedtünk fejben, igaz később uraltuk a mérkőzést. Nem bánom, hogy a sok minőségi játékost felsorakoztató francia csapat ellen folytatjuk, mert még az ottani légióskodásom idejéből maradtak ismerőseim, akik tudnak majd segíteni az ellenfél feltérképezésében. Azt hiszem verhetőek, szeretnénk még egy kört menni a CEV-kupában”- fogalmazott a montenegrói ütő, Ksenija Ivanovic.

A BRSE negyeddöntőbeli ellenfele, a francia Provence-Alpes-Cote d’Azur régióban található Saint-Raphaël város csapata a norvég Forde, majd a bosnyák Jedinstvo Brcko (utóbbit kettős győzelemmel) együttesét búcsúztatta. Soraikban amerikai, a 185 centis ütő, Symone Abbott és a center Amber Rolfzen, brit, a feladó Megan Viggars, szlovák, az ütő Dominika Drobnakova és a center Michaela Abrhamová, kanadai ütő, Alissa Coulter, belga átló, Karolina Goliat, Puerto Ricó-i feladó Natalia Valentin és montenegrói center, Marija Milovic és persze több francia játékos is található. A Saint-Raphaël a francia nemzeti ligában a csabaiaknak 2017-ből már ismerős Béziers mögött a 6. helyen áll. A két gárda február 7-én 18 órától Békéscsabán, majd február 12. és 14. között Franciaországban csatázik majd egymással.

(forrás: brse.hu, beol.hu)