Kupakörkép: Gergyéék már a nyolc között

Keddtől csütörtökig ismét a nemzetközi kupáké a főszerep a sportágban. Három klubcsapatunk mellett ezúttal három BL-szereplő légiósunknak szurkolhatunk majd. A CEV-kupában viszont egyetlen férfijátékosunk csapata, a török Galatasaray már bejutott a legjobb nyolc közé.

 

Szerdán hatkor kezdődik klubcsapataink számára a nagyüzem, hiszen a Fatum-Nyíregyháza ekkor kezdi majd a francia Mulhouse elleni CEV-kupa visszavágót (az első mérkőzést a franciák 3:1-re nyerték), míg a Challenge-kupában, Goricában a Vasas Óbuda lép majd pályára 3:2-es előnye tudatában. 24 órával később aztán megint a CEV-ben a Swietelsky-BRSE fogadja a svájci Aesch Pfeffingent 3:2-es előnyből.

A női Bajnokok Ligájában Pallag Ágnes csapata, a francia Cannes kezd legkorábban: ők még kedden fogadják az olasz Novarát. A két Németországban játszó magyar lány csapatai szerdák lépnek pályára: a Sándor Renátát foglalkoztató Stuttgart a bolgár Maritza Plovdivot látja vendégül, míg Szakmáry Gréta és a Palmberg Schwerin Olaszországba, a Savino Del Bene Scandicci otthonába látogat.

Légiósaink közül Gergye Roland klubja, a török Galatasaray viszont már bejutott a nyolc közé, miután ők már a múlt héten lejátszották a cseh Dukla Liberec elleni visszavágót. Az első meccsen, idegenben 3:2-re megnyert találkozó után nem csoda, hogy a visszavágón magabiztos, 3:0-s sikert arattak. A magyar ütő 11 ponttal járult hozzá a sikerhez. Ugyan 12 szervájából négyet is elrontott, s csak egy ászt ütött, ám 12 támadásból tízet fejezett be ponttal, ami kimagasló, 83 százalékos teljesítmény.

Szokás szerint játékvezetőink is érdekeltek lesznek a kupafordulóban, méghozzá nem is kevesen. Szabó Péter a BL-ben az orosz Dinamo Kazany és a török Eczacibasi Isztambul rangadóját dirigálja, míg Adler László a lengyel Chemik Police és a Dinamo Moszkva meccsét vezeti. A női CEV-kupában Horváth Miklós Isztambulban tevékenykedik, ahol a Galatasary és az orosz Jenyiszej Krasznojarszk csap össze, míg Bátkai-Katona Ágnes Hollandiában dirigálja a Sliedrecht és a román Stiinta Bacau meccsét.

 

A MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ NEMZETKÖZI KUPAMÉRKŐZÉSEK
Női Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló:
01.22. 19:30 RC Cannes (francia, Pallag Ágnes) – Igor Gorgonzola Novara (olasz)
01.23. 19:00 MTV Stuttgart (német, Sándor Renáta) – Maritza Plovdiv (bolgár)
01.23. 20:30 Savino Del Bene Scandicci (olasz) – Schwerin (német, Szakmáry Gréta)
Női CEV-kupa nyolcaddöntő, visszavágó:
01.23. 18:00 Fatum Nyíregyháza – Mulhouse (francia) 1:3; TV: DIGI Sport1
01.24. 18:00 Swietelsky-BRSE – Aesch Pfeffingen (svájci) 3:2; TV: DIGI Sport1
Női Challenge-kupa nyolcaddöntő, visszavágó:
01.23. 18:00 GEN-I Volley Nova Gorica (szlovén) – Vasas Óbuda 2:3