Centert és szélsőütőt igazolt a Jászberény

Két szerb játékost igazolt az Extraligában szereplő jászberényi női röplabdacsapat. A tabella ötödik helyén tanyázó együttes egy centerrel és egy szélső ütővel erősítette meg keretét.

Natasa Savovic a hazáján kívül az Egyesült Államokban is kipróbálhatta magát – ahol háromszor is megnyerte csapatával a saját konferenciájukat. Ráadásul a Coastal Carolina University játékosaként magyar edző, Forman József irányítása alatt fejlődött a játéktudása. A szélsőütő ráadásul az elmúlt hat esztendőben a strandröplabdázásra is nagyobb hangsúlyt fektetett, olyannyira, hogy társával egyetemben több nemzetközi tornán is viselhették a szerb nemzeti mezt.

„Novemberben beszélt nekem Forman József erről az együttesről és decemberben Jászberénybe utaztam. Már az első pillanatoktól kezdve élvezem, hogy a csapat tagja lehetek és nagyra értékelem, hogy itt játszhatok. Nagyon barátságosak a csapattársaim, különböző kultúrákból jöttünk, ami az erősségünket jelenti. Komoly potenciált látok ebben a csapatban és azért vagyok itt, hogy segítsek fejlődni és magasabb szintre jutni” – mondta a 24 éves röplabdázó.
Honfitársa, Ivana Bulajic ugyancsak röplabdázott szülőhazáján kívül az Egyesült Államokban is, de emellett Finnországban, Németországban és Olaszországban is megfordult. És ezt nem is akárhogy tette: előbb Szerb Kupa-ezüstérmesnek vallhatta magát, aztán viszont Finnországban már kupagyőzelmet ünnepelhetett. A 27 éves center érkezése különösen fontos volt, mivel a kanadai Katie Devaney ujjsérülése miatt még nem szerepelhet ezen a poszton.


„Kezdettől fogva nagyon támogattak a csapattársaim, fantasztikusak a lányok. Szeretem az elkötelezettséget és az önfegyelmet. Az a ráadás, hogy itt játszhatunk és ilyen kellemes légkör vesz körül bennünket. Bízom benne, hogy Natasa és én képesek leszünk egy kis plusz energiát adni a csapatnak” – fogalmazott a center a klub hivatalos honlapján.