“Jegelik” a mieinket a macedónok

Megérkezett férfiválogatottunk Skopjéba, ahol csapatunk szerda este Macedónia ellen vívja utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét ebben a sorozatban.

 

Túlzás lenne azt állítani, hogy a házigazdák „meleg” fogadtatásban részesítették a mieinket. A szerda esti találkozó színhelyéül szolgáló csarnokban ugyanis 15 fokos hőmérséklet fogadta csapatunkat, miután csak délután kapcsolták be a fűtést a létesítményben.

De ez hagyján, a pálya állapota is jócskán hagy kívánnivalót maga után: akkora hézagok vannak a pályaburkolatban, hogy az minden túlzás nélkül balesetveszélyesnek számít (amint az fényképünk is jól mutatja.

Mindettől függetlenül jó hangulatú edzést tartott a csapat, ahol hosszú bemelegítés után a játékelemeket gyakorolták a mieink, a végén pedig a nyitásfogadásra és az abból való feladásokra fektette a hangsúlyt Bogdan Tanase szövetségi kapitány.

Az edzés után a szállodában is folytatódott a mieink jegelése, ahol a fiúk kénytelenek voltak kabátban vacsorázni, mert az étkezőben ugyancsak nagyon alacsony volt a hőmérséklet.

A mieink szerda délelőtt még edzenek egyet, aztán 20:15-kor kezdődik a mindent eldöntő mérkőzés. Ha válogatottunk 3:0-ra, vagy 3:1-re győz a hazaiak ellen, a svájciak pedig nem szereznek pontot az ukránokkal szemben, akkor a mieink a csoport második helyén végeznek, akkor pedig kezdődhet az újabb matekozás, hogy a hétből a legjobb öt csoportmásodik közé kerüljenek, ami az Eb-kijutást jelentené a számukra.

 

A magyar férfi röplabda-válogatott kerete:
Baróti Árpád (ütő, Narbonne Volley – francia), Blázsovics Péter (ütő, VRCK), Bozóki Bence (ütő, Fino Kaposvár), Dávid Csanád (ütő, Steaua Bucuresti – román), Dudás Tamás (liberó, VRCK), Flachner Dániel (center, Pénzügyőr), Gebhardt Áron (liberó, VRCK), Gergye Roland (ütő, Galatasary – török), Juhász Péter (center, VRCK), Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár), Magyar Bálint (feladó, Pénzügyőr), Németh Szabolcs (ütő, VRCK), Szabó Alpár (center, Herrsching – német), Szabó Dávid (átló, VRCK)