Elszántan készül válogatottunk az Eb-selejtezőre

Túl van a péntek délutáni edzésen a magyar válogatott Kazincbarcikán. A csapat elszántan várja a szombati, Svájc elleni mérkőzést.

 

Két órás tréninget tartott a fiúknak Bogdan Tanase szövetségi kapitány péntek délután. Kisebb húzódás miatt, a biztonság kedvéért Szabó Alpár inkább kihagyta az edzés második felét. A csapat ekkor a figurákat gyakorolta. Az egyik térfélen Keen Cameron volt a feladó, Németh Szabolcs, Baróti Árpád és Gergye Roland a három ütő, valamint Flachner Dániel, Juhász Péter és liberó poszton Gebhardt Áron váltotta egymást. Nem lepődnénk meg, ha a holnapi kezdőcsapatban is nagyjából ezek a játékosok szerepelnének.

A fiúk keményen végigdolgozták a két órát, és ígéretesen mozogtak. Például, ha Baróti Árpi holnap is így üti a szervákat, akkor bizony nem sok esélyük lesz a svájciaknak. A francia Narbonne légiósa kíméletlenül püfölte a nyitásokat az alapvonalra. De persze a többiek is alaposan kitettek magukért.

Hétkor befutottak a svájciak is, akiknek keretét egy kivétellel csak a hazai bajnokságban játszó röplabdázók alkotják. Az egy kivétel egy Kanadában szereplő légiós alkotja. Velük kell majd felvennie a küzdelmet a mieinknek szombaton 15 órától, ahol válogatottunk számára csak a győzelem az elfogadható eredmény.

A magyar férfi röplabda-válogatott kerete:
Baróti Árpád (ütő, Narbonne Volley – francia), Blázsovics Péter (ütő, VRCK), Bozóki Bence (ütő, Fino Kaposvár), Dávid Csanád (ütő, Steaua Bucuresti – román), Dudás Tamás (liberó, VRCK), Flachner Dániel (center, Pénzügyőr), Gebhardt Áron (liberó, VRCK), Gergye Roland (ütő, Galatasary – török), Juhász Péter (center, VRCK), Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár), Magyar Bálint (feladó, Pénzügyőr), Németh Szabolcs (ütő, VRCK), Szabó Alpár (center, Herrsching – német), Szabó Dávid (átló, VRCK)