Újra munkában a férfi válogatott

A rövid karácsonyi pihenő után újra munkába állt a magyar férfi röplabda válogatott. Együttesünk az Európa-bajnoki selejtező sorozat két januári mérkőzésére készül és az 5-ei, kazincbarcikai összecsapás mindenképpen sorsdöntő lesz a végeredmény szempontjából.

A keret néhány tagja már a karácsony előtti napokat is a borsodi városban töltötte, 26-a óta viszont a teljes csapat itt készül a megmérettetésekre.

„A szűkebb kerettel azért kezdtük el hamarabb a felkészülést, mert szerettem volna minél jobban megismerni, munka közben látni azokat, akiknek eddig kevesebb szerep jutott. Az is a terveim között szerepelt, hogy néhány olyan dolgot gyakoroljunk, amit az előttünk álló két fontos Eb-selejtezőn esetleg használhatunk. A kis csoportos edzések segítették azt, hogy karácsony második napjától viszonylag magas szintről indíthassuk a közvetlen felkészülést” – fogalmazott Bogdan Tanase szövetségi kapitány.

Az Eb-selejtező 5. fordulójában, január 5-én 15 órától Svájc lesz a mieink ellenfele a Don Bosco Sportközpontban. A tét a jövő évi, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában sorra kerülő Eb-re való kijutás. A selejtezőből a hét csoportelső mellett az öt legjobb második jut ki a kontinensbajnokságra, úgy, hogy a négy csapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe. Ahhoz, hogy erre esélye legyen a magyar együttesnek, a hátrelévő mindkét meccsét meg kellene nyernie.

A barcikai mérkőzésre a jegyeket személyesen lehet váltani a helyszínen a mérkőzés kezdete előtt egy órával.