A két ünnep között pályán az ifi- és a serdülő-válogatottak

Ahogyan már a korábbi években megszokhattuk, utánpótlás válogatottjaink a két ünnep között sem pihennek, leány és fiú ifjúsági csapatunk a szlovéniai Mariborban lép pályára MEVZA-tornán.

 

Az idei Európa-bajnokságra kijutó leány csapatra (és a fiúknak sem) 2019-ben nem vár Európa-bajnoki selejtező, ezért hosszú ideig a mostani lesz a legjelentősebb megmérettetés a számukra.

Kőnig Gábor csapata – részben kényszerből – némileg kicserélődött az áprilisi, szófiai Európa-bajnokság óta. A gödöllői Vecsey Fannira és a Békéscsabáról Újpestre igazoló Stollár Szonjára sérülés miatt nem számíthat a kapitány, de további három békéscsabai játékos, Araczki Gyöngyvér, a csapatkapitány Boskó Ágnes és Kertész Petra sem a keret tagja.

A csapat a múlt héten – amint az fenti képünkön is látható – a következő kerettel készült: Tatár Gréta (Békéscsaba), Boros Réka (Vasas), Manninger Luca (Vasas), Csóri Flóra (Vasas), Szűcs Gréta (Békéscsaba), Kump Aliz (Gödöllő), Bakai Kata (Vasas), Orosz Bianka (Felsőváros), Feld Bettina (Békéscsaba), Sziládi Viktória (Felsőváros), Szerencsés Mimi (Vasas), Berkó Liliána (Felsőváros), Ratkai Panna (Gödöllő) és Rády Boglárka (Békéscsaba).

Ehhez képest még két változás van: Feld Bettina és Kump Aliz helyett a hétvégi Magyar Kupa-mérkőzésen pályára lépő újpesti Kiss Anna és nyíregyházi Szabó Lili csatlakozik hozzájuk. A most 14 tagú csapatnak így éppen a felét teszik ki az Eb-résztvevő válogatott tagjai: Berkó, Kiss, Manninger, Orosz, Sziládi, Szabó és Tatár.

A lányoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen négy ellenfelük közül a házigazda szlovénok ugyancsak szerepeltek az Eb-n, sőt, ott le is győzték a mieinket (a MEVZA-n viszont nem), a horvátoktól pedig egy éve, a győri MEVZA-tornán kaptak ki, de a csehek sem ígérkeznek könnyű falatnak. A szlovákokat viszont a mieink győzték le magabiztosan a januári selejtezőkön.

A Tomanóczy Tibor vezérelte fiúcsapat is okozhat kellemes meglepetést, ők például a tavalyi MEVZA-n a horvátokat győzték le a mostani ellenfelek közül. Mivel a mostani tornát öt-öt válogatott vesz részt (Ausztria és Izrael hagyja ki a megmérettetést a tagállamok közül) ezért egy győzelem is elég lehet ahhoz, hogy a vasárnapi éremmeccseken is érdekeltek legyenek csapataink.

 

A maribori MEVZA-torna programja:
December 28., péntek
09:00 Magyarország – Szlovákia (fiú U18-as MEVZA-torna)
09:00 Magyarország – Horvátország (lány U17-es MEVZA-torna)
15:00 Magyország – Szlovénia (lány U17-es MEVZA-torna)
December 29., szombat
09:00 Magyarország – Szlovákia (lány U17-es MEVZA-torna)
09:00 Magyarország – Szlovénia (fiú U18-as MEVZA-torna)
15:00 Magyarország – Csehország (lány U17-es MEVZA-torna)
15:00 Magyarország – Csehország (fiú U18-as MEVZA-torna)
17:00 Magyarország – Horvátország (fiú U18-as MEVZA-torna)
December 30., vasárnap
09:00 lány U17-es és fiú U18-as MEVZA-bronzmérkőzés
11:30 lány U17-es MEVZA-döntő
14:00 fiú U18-as MEVZA-döntő

A Kelemen István irányította fiú serdülő-válogatottunknak, a januári Eb-selejtezőre való felkészülés jegyében elég sűrű a további programja: ők a két ünnep között az olaszországi Pordenoneban szerepelnek egy nemzetközi tornán.

A csapat kerete: Szabó Kornél, Tamási Dávid, Fenyvesi Barnabás, Quintz Tamás, Nagy Dávid, Tóth Kristóf, Kecskeméti Bálint, Baracsi Balázs, Kasnyik Bence, Dulcz Bende, Kiss Bendegúz, Szentesi Bálint, Sümegi Kristóf, Hortobágyi Viktor, Lakatos Leonárd, Bogdán Bence.