Kazincbarcikán készül a svájciak ellen a férfi válogatott

A magyar férfi röplabda-válogatott három turnusban készül Kazincbarcikán a január 5-i Európa-bajnoki selejtezőre, melynek szintén a borsodi város ad otthont.

A barcikaiak májusban már vendégül látták a válogatottat egy Európa Liga-mérkőzésen a Don Bosco Sportközpontban, melyet követően a Magyar Röplabda Szövetség és az Európai Röplabda Konföderáció annyira elégedett volt a rendezéssel és a körülményekkel, hogy egy fontos Eb-selejtezőt is a városnak adtak, ami nagy elismerés Kazincbarcikára és a Vegyész RCK-ra nézve is – írja a vrck.hu.

Az első edzőtábor december 18-tól 23-ig tart. Négy Vegyész-játékos, Blázsovics Péter, Dudás Tamás, Gebhardt Áron és Juhász Péter mellett a Fino Kaposvár két alapembere, Bozóki Bence és Keen Cameron kapott meghívót, a Pénzügyőrben szereplő Flachner Dániel és Magyar Bálint pedig csütörtökön csatlakozott a többiekhez.December 26-tól már a teljes keret együtt készül Kazincbarcikán, és még december 30-án is lesznek foglalkozások. Az év utolsó napja szabad lesz, január 1-én azonban már edzésre kell jelentkezni, hiszen ötödikén 15 órától már a Svájc elleni mérkőzés következik a sorban.

A magyar válogatott kerete:

Baróti Árpád (ütő, Narbonne Volley, francia), Blázsovics Péter (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Bozóki Bence (ütő, Fino Kaposvár), Dávid Csanád (ütő, Steaua Bucuresti, román), Dudás Tamás (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Flachner Dániel (center, Pénzügyőr SE), Gebhardt Áron (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Gergye Roland (ütő, Galatasaray, török), Juhász Péter (center, Vegyész RC Kazincbarcika), Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár), Magyar Bálint (feladó, Pénzügyőr SE), Németh Szabolcs (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Szabó Alpár (center, Herrsching, német), Szabó Dávid (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika).