Második hellyel debütált Rozgonyi és Soós a cseh Extraligában

A hétvégén tartották a havonta megrendezésre kerülő cseh strandröplabda Extraliga fordulóját Prágában. Ezúttal az újonnan összeállt Rozgonyi Bálint/Soós Izsák duó (Pénzügyőr SE) képviselte Magyarországot, akik pontjaiknak köszönhetően bekerültek a 16-os táblára.

 

A versenyen erős nemzetközi mezőny gyűlt össze, hiszen a legjobb cseh csapatok mellett, lengyel és szlovák párosok is neveztek. A mieink egy kiegyensúlyozott csoportban, két szoros és egy könnyebb győzelemmel megszerezték a csoportelsőséget, amivel egyből a legjobb nyolc közé kerültek.

A negyeddöntőben a Tomáš Fial/Pavel Málek párost kapták, akik sérülés miatt feladni kényszerültek a mérkőzést. Így Rozgonyiék rápihenhettek az elődöntőre, amit a World Touron is rendszeresen játszó Dominic Samec és párja Michal Kollar ellen kellett megvívniuk.

A meccs rendkívül kiélezett és magas színvonalú játékot hozott.
“Az első szettben nagy magabiztossággal játszottunk, Bálint kiemelkedő szerva teljesítményének köszönhetően is, sikerült már a technikai idő előtt meglépnünk. Ezt az előnyt stabil side-out játékkal meg is tudtuk tartani a szett végéig” – mondta el Soós Izsák.

A 21:13-ra megnyert játszma után a második szettre felszívta magát a cseh csapat, fej-fej melletti küzdelem után sajnos a végén a mieink hibáztak, és így a végeredmény 23:21 oda. Nem kezdődött jól a harmadik játszma, a fiúk 6:9-nél időt is kértek. Ekkor Izsáknak sikerült elkapni a fonalat és nagyszerű mezőnyökkel felzárkózni. 14:14-es állás után a magyar csapat meccslabdához jutott, amit egy bravúros védekezésből, a túloldalról, antennán kívül feladott labdából sikeresen be is támadott.

A torna az eredeti kiíráshoz képest nagyon elhúzódott, a tervezett 8-as befejezés helyett este 9-kor még javában ment a másik elődöntő. Így sajnos Soósék kénytelenek voltak visszalépni a döntőtől, mivel mindenképpen vissza kellett indulniuk aznap este Budapestre. A sors fintora, hogy a tornát megnyerő Manas/Knobloch páros sem tudta volna lejátszani a döntőt, de mivel Soósék előbb léptek vissza, így a megosztott első hely helyett, a magyarok másodikként végeztek. A srácok így is nagyon örülnek, hogy első közös tornájukat vesztett meccs nélkül abszolválták.

Csoportmérkőzések:
Rozgonyi/Soós – Lukáš Spozdil/Tomáš Karský 2:0 (18, 18)
Rozgonyi/Soós – Pavel Blaschke/Petr Polášek 2:0 (18, 20)
Rozgonyi/Soós – Tadeáš Trousil/Martin Václavík 2:0 (15, 14)
Negyeddöntő:
Rozgonyi/Soós – Tomáš Fial/Pavel Málek 2:0 (sérülés)
Elődöntő:
Rozgonyi/Soós – Dominic Samec/Michal Kollar 2:1 (13, –20, 14)