Bozóki Bence: középpontban a válogatott

Néhány hete kihirdette a januári Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretét Bogdan Tanase, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A csapat egyik fele december 18-án, Kazincbarcikán kezdi meg a felkészülést, majd december 26-án estétől már a teljes keret folytatja a munkát a Don Bosco Sportcsarnokban. A program egészen a január 10-i macedónok elleni mérkőzésig tart. A magyar szurkolók már nagyon várják a január ötödikét: ezen a napon, 15 órakor fogadja együttesünk a borsodi városban a svájciakat, sorsdöntő találkozón.

A magyar válogatott egyik stabil tagja a Fino nyitásfogadó-ütője, Bozóki Bence, aki a tavasszal még Franciaországban légióskodott, a nyáron azonban visszatért Kaposvárra. Azóta – újra – a somogyiak egyik alappillérének számít. Bozóki a nyáron tagja volt az Európa Ligában és az Európa-bajnoki selejtezőkön szereplő válogatottnak is. Az Albánia ellen idegenben megnyert mérkőzésen 24 pontjával a találkozó legjobb játékosa volt. A sportoló már nagyon készül az újabb két válogatott összecsapásra.

„Mivel még van esélyünk a második helyre, úgy gondolom, nem is lehet más célunk, mint annak teljesítése! A csapatban lesznek változások, ami biztos hatással lesz a játékstílusunkra is. Remélem, sikerül minél előbb egymásra hangolódni az előttünk álló időszakban. Az én évem eddig nagyon jól alakul, a kaposváriakkal a csoportunkat első helyen zártuk az NB I-ben, a sérülések ellenére is. Várom a play off-ot, ahol keményebb meccsek várnak majd ránk hétről-hétre. Most viszont csak a válogatottra összpontosítok!” – mondta honlapunknak Bozóki Bence.