Esélyt sem adott a Nyíregyháza a Düdingennek

Az idegenbeli győzelem után nem akarta a véletlenre bízni a továbbjutást a Fatum-Nyíregyháza és ellentmondást nem tűrő győzelmet aratott hazai pályán is a svájci Düdingen ellen, a CEV-kupa első fordulójában, ezzel kivívva a 16 közé kerülést.

 

NŐI CEV-KUPA, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:

FATUM-NYÍREGYHÁZA – TS VOLLEY DÜDINGEN (svájci) 3:0 (18, 17, 14)

Nyíregyháza, 1200 néző. V: Tekol Pelenk (török), Souto Jimenez (spanyol)

NYÍREGYHÁZA: Francesco 1, O. Medics 4, Kalicsanyin 9, Varga E. 7, Brisebois 12, White 8.
Csere: Tóth F. (liberó), Matics 7, Ancsin, Lászlop 1, Szabó L. 1, Tóth D. Vezetőedző: Hollósy László.

DÜDINGEN: Marbach, Beamish 4, Lehnen Becker 5, Harbin 8, Brunner 3, Moffett 10.
Csere: Deprati (liberó), Rottaris, Sulser, Marx 1, Kressler. Vezetőedző: Dario Bettello.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 3:1, 6:5, 9:7, 12:9, 12:12, 16:13, 20:14, 22:15, 23:16. II. játszma: 2:2, 5:3, 8:5, 10:7, 13:8, 17:9, 19:10, 19:13, 20:15, 22:16. III. játszma: 5:1, 7:3, 9:5, 12:8, 17:9, 22:10, 23:14.

Továbbjutott a Fatum-Nyíregyháza kettős győzelemmel.

Több mint ezren várták a mérkőzés kezdetét, az első pontot a Fatum szerezte Varga Elizabet blokkjával. Néhány labdamenet után látszott, hogy ez bizony nagy csata lesz és három-négy pontos előnynél sem lehet igazán hátradőlni. Amikor Szanja Kalicsanin leblokkolta az első meccsen 29 pontot szerzett Danielle Harbont, a vendégek edzője azonnal időt kért. A török játékvezető benézett egy svájci hibát így 13:11 helyett 12:12 lett. Szerencsére Danielle Brisebones nem foglalkozott ezzel és a padlóra bombázott. Ezt követően viszont fokozatosan ellépett ellenfelétől a hazai csapat, s a szettlabdát végül nem a nyíregyháziak, hanem a hatalmas outot nyitó Lehnen Becker szerezte (25:18).

A második játszmában szárnyaltak a a hazaiak Genesis Francesco sorra dobálta a remek labdákat ezeket pedig Jazmine White és társai igyekeztek értékesíteni. Szerencsére zömében így is volt, ráadásul a hazaiak védőmunkája is kiemelkedő volt. A hálónál és a mezőnyben sem ismertek lehetetlent. Harbint például úgy megfogták blokkban, hogy ezután legtöbbször ütés helyett csak pörgetett. Egyre inkább hitehagyottá váltak a vendégek, gyarapodott a nyíregyháziak előnye. És előjött az újabb játszmalabda, ami egyben a továbbjutás kulcs volt. Kalicsanyin pedig kinyitotta a továbbjutás ajtaját (25:17).

A harmadik etapot már úgy kezdték Olivera Medicsék, hogy a legjobb tizenhat között vannak. Hollósy László sorra küldte pályára a játékosokat. A játék színvonala valamelyest esett, ami érthető, hiszen a lényeget teljesítették a hazaiak. Bettelo mester is lehetőséget adott a cserejátékosoknak a meccs pedig elérkezett a véghajrához. A közönség nagy üdvrivalgálására Tóth Dalma is pályára lépett és ő is át esett a nemzetközi kupabeli tűzkeresztségen. És jött a meccslabda. Tatjana Matics nyitott, a vendégtámadást kivédekezték, majd Medics labdája a blokkról a pályán kívülre pattant (25:14).

Hollósy László: – Az eredmény ugyan nem azt mutatja, de ez a svájci csapat egy rendkívül jó csapat. Hatalmas siker számunkra ez a továbbjutás, sőt már-már ajándék. Annak külön örülök, hogy a nézőket is ki tudtuk szolgálni a játékunkkal. A lányokra nagyon büszke vagyok, és csak azért nem bulizhatunk most a nagyszerű siker után, mert nagyon sűrű a programunk, van feladat bőven.

A nyíregyháziak következő ellenfele a francia Mulhouse lesz. Az első mérkőzésre Franciaországban kerül sor december 18. és 20. között, míg a visszavágót január 22. és 24. között játsszák a Continental Arénában.