Kupakörkép: három aranyjátszmában bízva

A visszavágókat rendezik meg ezen a héten a CEV- és a Challenge-kupában, ahol hat magyar csapat is érdekel. A múlt heti első mérkőzések közül ugyan csak a Vasas és a Nyíregyháza tudott győzni, de gyakorlatilag a Pénzügyőrt leszámítva mindegyik csapatunknak van esélye a továbbjutás kivívására.

 

Elsőként éppen a fővárosiak lépnek majd pályára a CEV-kupában címvédő orosz Belogorie Belgorod ellen, amely a Folyondár utcában 3:0-ra győzött. Ezek után valóságos csodának kellene történnie, hogy a Pénzügyőr idegenben, aranyjátszmában kivívja a továbbjutást. A realitás az, hogy a budapesti meccshez hasonlóan a magyar csapat minél jobban megnehezíti majd a végső győzelemre is esélyes oroszok dolgát.

Ezúttal is szerdán lesz a nagyüzem, ekkor fogadja a Swietelsky-BRSE az ukrán Himik Juzsnyijt, az UTE a finn Kussamót, a Fatum-Nyíregyháza pedig a svájci Düdingent. Előbbi kettőnek 3:0-ra, vagy 3:1-re kell győznie, majd az aranyjátszmát is nyernie a továbbjutáshoz, utóbbiaknak azonban még egy 3:2-es vereség is beleférne hazai pályán.

Csütörtökön a Vasas Óbuda 3:1-es győzelem után utazik Temesvárra, a VRCK pedig ugyanilyen arányú vereség után fogadja a cseh Kladnót. Utóbbiaknál – ezt a mérkőzést közvetíti majd a tervek szerint a DIGI Sport1 és a laola1.tv – a képlet ugyanaz, mint a BRSE-nél és az UTE-nál, míg előbbieknek idegenben kellene legalább két szettet, vagy az aranyjátszmát nyerniük.

Ami a légiósokat illeti, a Koch Róbert által irányított osztrák UVC Holding Graz hazai pályán kapott ki 3:0-ra izraeli ellenfelétől a Challenge-kupában, nekik tehát idegenben kellene nyerniük az aranyjátszmához is. Sokkal jobban áll Gergye Roland és klubja, a török Galatasary a CEV-kupában, hiszen ők 3:0-ra nyertek a horvát Mladost Zagreb ellen, s a sikerből a magyar ütő 14 ponttal vette ki a részét.

Nem mellesleg a zágrábi visszavágón Ujházi Mónika lesz az egyik játékvezető, míg a férfi Challenge-kupa román rangadóján, a Steaua Bucuresti és a Municipal Zalau összecsapásán pedig Horváth Miklós tevékenykedik majd.

 

MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ KUPAVISSZAVÁGÓK:
Férfi CEV-kupa
12.05 19:00 Mladost Zagreb (horvát) – Galatasary (török, Gergye Roland) (0:3)
12.06 18:00 VRCK – Kladno (cseh) (1:3); Tv: DIGI Sport1
Női CEV-kupa
12.05 18:00 Swietelsky-BRSE – Himik Juzsnyij (ukrán) (1:3)
12.05 19:00 Fatum-Nyíregyháza – Düdingen (svájci) (3:1)
Férfi Challenge-kupa
12.04 17:00 Belogorie Belgorod (orosz) – LV Sport Pénzügyőr (3:0)
12.05 19:30 Hapoel Kfar Saba (izraeli) – UVC Holding Graz (osztrák, Koch Róbert) (3:0)
Női Challenge-kupa
12.05 18:00 UTE – Pölkky Kuusamo (finn) (1:3)
12.06 18:00 UVT Agroland Timisoara (román) – Vasas Óbuda (1:3)