Strandröplabda: kilencedik hely lett a végállomás Ljubljanában

Szombaton folytatódtak a főtábla küzdelmei az év utolsó európai strandröplabda World Tour-versenyén, a szlovéniai Ljubljanában. Az egyedüliként állva maradt Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra párosunk a döntő játszmában vereséget szenvedett dán ellenfelével szemben, s így a kilencedik helyen végzett.

 

Pedig nagyon jól kezdtek a lányok, először 4:3-nál, majd 9:5-nél cseréltek térfelet, a technikai szünetben pedig már 13:8 volt az előnyük. Remekül szerváltak és a támadásaik is ültek, a vége pedig 21:13 lett. A második szett viszont éppen a tükörképe volt az elsőnek, ekkor Helle Sondergard és Clara Windeleff szerzett előnyt, s volt már 9:4 is a javukra, amikor a mieink beindultak és 12:12-nél egyenlíteniük is sikerült. Sőt, 17:17 is volt az állás, de a vezetést egyszer sem sikerült átvenni, s ezt követően megint a dánok léptek meg és nyerték is a játszmát 21:18-ra. A döntő játszmára pedig teljesen szétesett a lányok nyitásfogadása és ezt a szettet már simán hozták a dánok, így ők léptek tovább a negyeddöntőbe.

„Sajnos elfáradtunk. Eddig ugyanis elsősorban a technikai dolgokat gyakoroltuk, az erőnléti edzések majd ezek után következnek – mondták el a lányok a mérkőzés után. – Ameddig erővel bírtuk, jól játszottunk, de most kifogott rajtunk ez a süppedős homok, amire tegnap a fiúk is panaszkodtak. Ilyenhez nem vagyunk hozzászokva, erről nagyon nehéz elrugaszkodni és sokkal több energiát emészt fel. Ettől függetlenül nem vagyunk csalódottak, amiért jöttünk, azt teljesítettük, s ez a kilencedik helyezés így is pályafutásunk második legjobb eredménye a World Tourokon.”

Arról nem is beszélve, hogy így is újabb húsz ponttal növelték pontjaik számát, s így már elérik a 400-at. A két lány már így is a legjobb 200 között szerepel az európai ranglistán, s hétfőtől várhatóan még előrébb lépnek majd.