Megkezdődik a szavazás: kik lesznek 2018 közönségdíjasai?

Lezárult a 2018-as közönségdíj jelöltállítási fázisa. Ezek alapján kiderült, hogy a három kategóriában mely öt-öt jelöltre adhatják le szavazataikat a röplabda-rajongók, akik közül a legtöbb voksot kapok vehetik majd át december 19-én, az Duna Palotában megrendezett MRSZ évzáró gálán a közönségdíjakat. Hogy mindenki számára teljes legyen a kép, igyekszünk bemutatni a jelölteket és 2018-as eredményeiket néhány mondatban, szigorúan ABC-rendben. Szavazni a cikk alján lévő linkre kattintva lehet!

 

LEGJOBB MAGYAR FÉRFI JÁTÉKOS/PÁROS:

Bartók Tamás/Pető Levente
A Gödöllői RC strandröplabdázói híresen hírhedtek arról, hogy azokon a versenyeken, ahol együtt indulnak, rendre utolsók lesznek. Persze a fiúk azért tudnak strandröplabdázni, hiszen Pető Levente Kovács Boldizsár párjaként bejutott az országos bajnokság döntőjébe, ahol a kilencedik helyen zártak, Molnár Zoltánnal pedig bronzérmet szerzett a hóröplabda ob-n. Ezzel szemben Bartók Tamás nagyon vigyázott az imázsukra és két ob-fordulót is megúszott anélkül, hogy mérkőzést nyerjen. Versenyrendezésben (ő a Breakout Tour atyja) és szpíkerkedésben viszont kevesen veszik fel vele a versenyt, nem csoda, hogy a „mókapárosnak” jelentős rajongótábora van, akik ezzel a teljesítménnyel is bejuttatták őket a legjobb öt közé.

Bozóki Bence
A válogatott ütője tavasszal még Franciaországban légióskodott, a nyáron azonban visszatért Kaposvárra, ahol a Fino egyik alappillére. Természetesen tagja volt az Európa Ligában és az Európa-bajnoki selejtezőkön szereplő válogatottnak is. Az Albánia ellen idegenben megnyert mérkőzésen 24 pontjával a találkozó legjobb játékosa volt.

Hajós Artúr/Stréli Bence
Az idei év egyértelműen a Strandröplabdázásért SE 18 és 17 éves versenyzőié volt strandröplabdában, hiszen előbb győztek egy ob-fordulón, Nyíregyházán, majd megnyerték az országos bajnokságot, kilencedikek lettek az ifjúsági világbajnokságon, és miután kijutottak a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára ott egészen az elődöntőig verekedték magukat. Nem kétséges, hogy ebben a szakágban ők az idei év magyar férfi sikerpárosa.

Németh Szabolcs
A szélső ütő, aki korábban a válogatott csapatkapitánya is volt, tavasszal még a Steaua Bucuresti légiósaként szerepelt, az Európa Ligában pedig csapatvezetőként pallérozta a nemzeti csapatot, az Európa-bajnoki selejtezőkre azonban újra szerelést öltött, menet közben pedig Kazincbarcikára igazolt, ahol alaposan kivette a részét abból, hogy csapata ősszel még százszázalékos a bajnokságban, már elődöntős a Magyar Kupában és a MEVZA-kupa alapszakaszában is a második helyen áll.

Szabó Dávid
A Vegyész csapatkapitánya méltán jutott be a legjobb öt közé, hiszen egyik vezéregyénisége volt a hosszú idő után bajnoki címet és Magyar Kupát nyert Kazincbarcikának. A sikertörténet az ősszel is folytatódik, hiszen a csapat ősszel veretlenül vezeti az NB I A-csoportját, már elődöntős a Magyar Kupában és a Közép-Európai Ligában is a második helyen áll, azaz komoly esélye van a négyes döntőbe kerülésre.

 

LEGJOBB MAGYAR NŐI JÁTÉKOS/PÁROS:

Dobi Edina
Az Európa Liga-győztes és kétszeres Eb-résztvevő center hosszú légiósévek után tavaly igazolt vissza Magyarországra, egészen pontosan Békéscsabára, ahol csapatkapitányként komoly érdemei voltak abban, hogy a BRSE megvédte címét a bajnokságban és a Közép-Európai Ligában is. Az idény végén azonban váratlanul bejelentette visszavonulását (reméljük csak ideiglenesen), így a válogatott idei EL-menetelésében már nem vett részt, de életműve alapján is joggal kapott helyet az első ötbe.

Háfra Dominika/Szabó Dorottya
Az Óbudai Strandröplabda Sport Club idén összeállt párosa első idényében is remekül szerepelt: megnyerték a dunaújvárosi ob-fordulót, másodikak lettek az országos bajnokság döntőjében és a nyíregyházi fordulóban. Idén egyedüli magyar párosként ők tudták legyőzni a Lutter/Szombathelyi duót és az ob-döntőben sem sokon múlt, hogy végül nem ők állhattak a dobogó tetejére. Az idény megkoronázásaként a nagy múltú őszi bibionei Beach Volley Marathonon sporttörténelmet írva, ők voltak az első magyar versenyzők – Bálint Melindával kiegészülve – akik a dobogó tetejére állhattak a hármasok versenyében.

Lutter Eszter/Szombathelyi Szandra
A két strandröplabdázó még a Gödöllői RC és a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben kezdték az idényt, a nyár végét azonban már egységesen a RÖAK-Kaposvár versenyzőiként fejezték be. Ez idő alatt pedig megnyerték a tatai és a nyíregyházi ob-fordulót, majd győztek az országos bajnokság döntőjében is. Ezzel Lutter már ötödik, Szombathelyi pedig harmadik bajnoki címét szerezte meg ebben a szakágban. De már nemzetközi porondon is letették névjegyüket, miután az eddigi legjobb magyar helyezést beállítva ötödikek lettek a samsuni World Tour-versenyen, míg a bibionei Beach Volley Marathonon bronzérmet szereztek 90 páros között.

Pintér Andrea
A jászsági szurkolók kedvence idén oszlopos tagja volt a bajnokságban és a Magyar Kupában is negyedik jászberényi csapatnak, ráadásul a center alaposan kivette a részét a válogatott Európa Ligában megszerzett ezüstérméből is. Ősszel már bemutatkozott a nemzetközi kupákban is és csapatával a legjobb úton halad afelé, hogy ismét ott legyenek a Magyar Kupa elődöntőjében.

Szakmáry Gréta
A szélső ütő első németországi idényében bajnok és Szuperkupa-győztes lett a Palmberg Schwerinnel, novemberben pedig már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott. Már évek óta oszlopos tagja válogatottunknak, amellyel idén ezüstérmet szerzett az Arany Európa Liga budapesti döntőjében, ráadásul 98 pontjával a sorozat legeredményesebb magyar játékosa volt.

 

LEGJOBB MAGYAR CSAPAT:

Békéscsabai RSE
Bár az ősz eddig nem teljesen úgy alakult, ahogyan azt Békéscsabán tervezték, tavasszal még sikert sikerre halmozott a viharsarki egyesület, hiszen sorozatban ötödször lettek bajnokok és megvédték címüket a Közép-Európai Ligában. A triplázás ugyan ezúttal nem sikerült, mert a Magyar Kupa döntőjét egy drámai, ötszettes mérkőzésen végül elbukták, de azt hiszem bármelyik másik klub örömmel elfogadná azt az eredménysort, amit a csabai lányok ebben az évben elértek.

Fatum-Nyíregyháza
A nyíregyházi lányok kilenc év után jutottak be újra a Magyar Kupa döntőjébe, s egy elképesztően fordulatos mérkőzésen meg is nyerték azt a sokkal esélyesebb, címvédő Békéscsaba ellen, így 11 év után emelhették újra a magasba a serleget. Horváth András, majd Hollósy László irányításával bejutottak a bajnoki döntőbe is, s jelenleg is a második helyen állnak az Extraliga alapszakaszában.

Női válogatott
A sportág jelenlegi zászlóshajójának számító csapatnak idén nem kellett Európa-bajnoki selejtezőket vívnia, mert a jövő évi Eb társrendezőjeként alapból is résztvevők. Így viszont a régi-új szövetségi kapitány, Jan De Brandt csapatépítésre szánhatta a mostani nyarat. A munka eredményeként a mieink olyan skalpokat gyűjtöttek be az Európa Ligában, mint a horvátokét, a tavalyi ezüstérmes finnekét, vagy a franciákét, az EL négyes döntőjében pedig azokat a cseheket is legyőzték, akiket már emberemlékezet óta nem sikerült a mieinknek. A fináléban ugyan kikaptak a bolgároktól, de az ezüstéremmel így is a második legjobb EL-eredményt érték el a válogatott története során, s erre már lehet építeni a jövő évi Eb-n is.

Vasas-Óbuda
A piros-kékek éppen a fordított útját járják be a Békéscsabáénak: csapnivalóan sikerült a tavaszuk – bár egy Magyar Kupa-bronzot azért így is sikerült megszerezniük, de a bajnokságban csak bukdácsoltak, és egy évtized után először nem jutottak be az elődöntőbe. A nyáron azonban alaposan kicserélődött a csapat és a stáb, s eddig gyakorlatilag egy mérkőzés kivételével minden bajnoki találkozójukat megnyerték az alapszakaszban, ahol ennek köszönhetően toronymagasan vezetnek, jó esélyük van ismét elődöntőbe kerülni a Magyar Kupában és eddig a Challenge-kupában is menetelnek: aranyjátszmában ejtették ki a szlovén Rogozát és az első meccsen legyőzték a román Temesvárt is.

Vegyész RC Kazincbarcika
A borsodi csapat 12 éve elteltével állhatott fel a bajnoki dobogó tetejére, s egyúttal a kupagyőzelmet is megszerezte, azaz idén mindent vittek a férfiaknál. Jelenleg pedig úgy áll a helyzet, hogy akár meg is védhetik címüket, hiszen százszázalékos teljesítménnyel vezetik csoportjukat a bajnokságban, már négy között vannak a Magyar Kupában és már a nemzetközi porondon is villogtatják oroszlánkörmeiket, hiszen a második helyen állnak a MEVZA-kupában is.

 

SZAVAZNI IDE KATTINTVA LEHET!