Főtáblára kerüléssel debütált a Benkő/Hajós páros

Lezajlottak a selejtezők az év utolsó európai strandröplabda World Tour-versenyén, a szlovéniai Ljubljanában. Öt párosunk közül az új párosításban itt bemutatkozó Benkő Balázs és Hajós Artúr két győzelemmel a főtáblára kerülést is kiharcolta, de két másik párosunknak is sikerült mérkőzést nyernie.

 

A nőknél ez a Lutter Liza/Szombathelyi Kitti duónak sikerült a horvát Rosko/Ovcina kettőssel ellen, akiket döntő szettben sikerült felülmúlniuk. Sajnos Czene Adrienn és Tátrai Nikolett az olasz Colombi/Breidenbach páros ellen két szettes vereséget szenvedett, míg Győri Pannát és Kovács Esztert Legieta/Kaczmarek lengyel duó búcsúztatta, amely aztán a főtáblára is bejutott.

A férfiaknál mindkét párosunk hozta az első meccsét: Hajós Artúr és Benkő Balázs a norvég Moen/Mohajer duó ellen nyert, míg Stréli Bence és Oláh Botond a lett Belerts/Aispurs párossal szemben diadalmaskodott. A sors pedig úgy hozta, hogy a két magyar duó testvérharcot vívott egymással a főtáblára kerülésért. Ez most Benkőnek és Hajósnak sikerült, de a másik két fiú is küzdött becsülettel.

Sajnos remek kezdés (5:0 és 10:5) után sem sikerült a Lutter/Szombathelyi párosnak ugyanez, igaz, nekik a selejtezőben első helyen kiemelt dán Sondergard/Windeleff kettős volt az ellenfele.

Ettől függetlenül lesz Lutter/Szombathelyi páros a pénteki küzdelmekben is, igaz Eszter és Szandra, akik egyből a főtáblán kezdhetik meg a küzdelmeket. Első ellenfelük 10:30-tól a hazaiak fiatal párosa, Bulc és Zdesar lesz, akiket korábban legyőztek már, s az is biztos, hogy lesz még egy mérkőzésük 18:30-kor. A fiúk – akik ebben a felállásban tehát két meccsből kettőt nyertek és még játszmát sem veszítettek – a német Sowa/Stadie kettős ellen kezdenek majd 15:30-tól.