Aranyat érhet az aranyszett Kaposváron

A múlt heti, idegenbeli 3-0-s vereség után nehéz, de nem reménytelen helyzetből várja a férfi röplabda Challenge Kupa selejtezőjének visszavágóját a Fino együttese. A kaposváriak nem mondtak le arról, hogy az osztrák UVC Holding Graz ellen, hazai környezetben, kivívják a továbbjutást. A találkozó csütörtökön 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

– Nagyon várjuk már a várjuk a visszavágót, megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy eljussunk az aranyszettig, ott pedig kivívjuk a továbbjutást – fogalmazott Demeter György, a rekordbajnok somogyiak mestere. – Az első mérkőzésen ugyan három játszmában kikaptunk,de nem volt akkora a különbség a két együttes között, hogy lemondjunk a továbbjutás esélyéről. Mindenki harcra kész, és nagyon bízom abban, hogy a közönségünk segítségével, jó napot kifogva, elérjük a célunkat.

– Igazából semmivel sem volt jobb csapat mint mi, nagyon sok hibával játszottunk, az első támadásainkat nem nagyon tudtuk beütni, ez volt a fő probléma. Nagyon jól mezőnyöztek, Koch Robi nagyon jól felkészítette őket a támadásainkból, precízen játszottak. Nekünk meg kell próbálni itthon, a kis teremben ezt kompenzálni – mondta csapatunk válogatott liberója, Pápai Péter.

Az odavágón hat pontig jutó Nagy József szerint főként a kivédekezett labdák utáni támadás-befejezésben kell javulni a csütörtöki visszavágóra.

– Elég jól kezdtünk, az első szettben elég sok ponttal vezettünk, aztán a grazi csapat nagyon jól megoldotta a kivédekezett labdáit, sokkal jobban mint mi, nekünk is volt 58 kivédekezett labdánk, de abból csak kilencet sikerült pontra váltani. Nekik ez körülbelül 70 százalékosan sikerült. Ebben volt az a nagy előnyük, hogy ezeket kivédekezték, és ezeket meg tudták csinálni – mondta a válogatott center, Nagy József.

Az egykori kaposvári Koch Róbert és Mózer Zoltán vezette osztrákok szerdán délután érkeznek meg a somogyi megyeszékhelyre, és előbb este, majd másnap délelőtt is edzenek a sportcsarnokban. Már megérkezett az MRSZ előírása szerint minden európai kupa-mérkőzésen kötelező taraflex borítás, amelyet a szerdai tréningek után raknak majd le a sportcsarnok küzdőterére. A csütörtökön 18 órakor kezdődő összecsapás nagy izgalmat ígér, a szurkolók számára ezúttal is ingyenes lesz a belépés. A mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport 1 csatorna.