Népes magyar strandröplabda-csapat Ljubljanában

November 29-től december 2-ig rendezik meg az év utolsó európai strandröplabda World Tour-versenyét a szomszédos Szlovénia fővárosában, Ljubljanában. A helyszín közelségét kihasználva nyolc magyar páros is nevezett a versenyre.

 

Csütörtök délután került nyilvánosságra a ljubljanai verseny kiemelése, s ezek alapján a nyolcból hét párosunk érdekelt lesz a tornán.

A férfiaknál 55 páros jelentkezett a 28 helyre. Az ifjúsági olimpiát megjárt Hajós Artúr és Stréli Bence befért a selejtezőbe, még úgy is, hogy ezúttal nem együtt, hanem más párokkal indulnak. Hajós ezúttal Benkő Balázzsal, Stréli pedig Benkő megárvult párjával, Oláh Botonddal vág majd neki a megmérettetésnek. A harmadik férfi nevezőnk, a 2015-ös bajnok Soós Izsák, illetve új párja, Rozgonyi Bálint viszont a mezőny erőssége miatt most csak a tartalékok közé lett besorolva.

A hölgyeknél végül 32 páros nevezett a 28 helyre, s a bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra egyből a főtáblán kapott helyet, jelen állás szerint ráadásul az igen előkelő hetedik kiemeltként. Nem sokkal maradt le erről az idei ob-ezüstérmes Háfra Dominika és Szabó Dorottya. Rajtuk kívül még további három magyar páros, Czene Adrienn és Tátrai Nikolett, Győri Panna és Kovács Eszter, valamint Lutter Liza és Szombathelyi Kitti világranglista pontjaik alapján ugyancsak beférnek a selejtezőbe, ám ott egy országból legfeljebb három páros indulhat.

A szabályok szerint a négy párosnak a selejtező előtt össze kell mérnie erejét a helyszínen a három helyért, pontosabban igazából csak a két utóbbinak a Győri/Kovács és a Lutter Liza/Szombathelyi Kitti duónak kell játszania egymással a harmadik indulási jogért, mert a másik kettő automatikusan megkapja a másik két helyet. Ez viszont azt jelenti, hogy szám szerint összesen 14 versenyzőnk lesz majd érdekelt Ljubljanában.

 

A mieink gőzerővel készülnek erre a megmérettetésre, de a fő cél a jövő nyár elején esedékes Kontinentális Kupára. Hajósék a múlt hétvégén játszottak edzőmérkőzést a világranglista-vezető, Európa-bajnok norvég párossal, míg a lányokhoz a szlovéniai verseny előtti héten Ukrajnából érkezik majd igencsak rangos edzőpartner.

A ljubljanai tornán első kiemelt, a tavalyi siófoki szatelliten bronzérmet szerző Mahno-ikrek, Inna és Irina Budapesten edzőtáborozik majd a szlovéniai torna felkészüléseként, s közös edzéseket tartanak majd a Háfra/Szabó duóval, emellett pedig edzőmérkőzést játszanak a bajnok Lutter/Szombathelyi, illetve a Győri/Kovács párosokkal is a BME sporttelepén.