A Pénzügyőr mentette meg a mieink becsületét

A Challenge-kupában szerdán elszenvedett három vereség után csütörtökön a Pénzügyőr javított a magyar csapatok mérlegén, amely Klagenfurtban simázta le a Wörter See Löwent, így fél lábbal már a következő fordulóban érezheti magát.

 

Férfi Challenge-kupa selejtező, 1. mérkőzés:

Wörter See Löwen Klagenfurt (osztrák) – Pénzügyőr 0:3 (–16, –23, –23)

Klagenfurt, 150 néző. V: Kovac (szlovák), Król (lengyel).

KLAGENFURT: Baldauf 6, Trummer 2, Frühbauer 8, Petschnig 7, Schloffer 14, Friedl 6. Csere: Reiter (liberó), Sablatnig, Kocilianosz 1, Wultsch, Alagic, Krassnig 1. Vezetőedző: Johann Huber.

PÉNZÜGYŐR: Vityuk 8, Rása 8, Magyar 4, Szalai 2, Flachner D. 9, Kovács Z. 19. Csere: Bán (liberó), Kiss D. 11, Takács, Kecskeméti. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 0:2, 3:6, 5:9, 9:11, 11:18, 16:24. II. játszma: 2:6, 5:7, 8:13, 13:15, 14:19, 20:24. III. játszma: 2:7, 9:11, 13:14, 15:15, 18:21, 23:23.

 

Egyáltalán nem megilletődve kezdte a találkozót a budapesti csapat, s gyorsan három-négypontos előnybe kerültek. Hogy nem lett több, abba az is belejátszott, hogy viszonylag sok szervát rontottak a mieink, de még ez is belefért. A szett közepén aztán még jobban rákapcsoltak a mieink, s ekkor már magabiztos, hétpontos előnyt harcoltak ki, s ez már a szett végéig ki is tartott, sőt a legvégén kilencre nőtt (16:25).

A második szett elején egyetlen pont erejéig a hazaiak vezettek, utána azonban megint beindult a henger, megint kialakult egy három-négypontos Pénzügyőr-előny. Egyszer-egyszer vissza tudtak ugyan zárkózni kettőre, de aztán rendre visszaállt a különbség. A végén négy játszmalabdája is volt a magyar csapatnak, azonban ebből hármat hárítottak a hazaiak. Jókay Zoltán időkérése után azonban Vityuk bombázta be a második szett megnyerését jelentő pontot (23:25).

A harmadik felvonás is Pénzügyőr-fölénnyel kezdődött. villámgyorsan öt pontos vezetéshez jutottak. Ezúttal azonban a szett közepén az osztrákok vissza tudtak zárkózni, sőt 15-nél egyenlítettek. Az addig fegyelmezett magyar csapat akkor egy kicsit elfáradt. Szerencsére azt már nem hagyták, hogy fordítsanak is, újra erőre kaptak a fiúk, és sikerült megint két-járom ponttal elmenni. A legvégére azonban megont elfogyott az előny, de így is a Pénzügyőrnek volt meccslabdája, Kovács Zoltán pedig a legjobbkor nyitott egy ászt (23:25).

 

Jókay Zoltán: – Az előzetes információk és a videózások alapján sejthető volt, hogy verhető a Klagenfurt, és nyernünk kell. Az első szettben szépen uraltuk is a játékot, a másodiktól kezdve viszont felesleges feszültséget keltettünk a pályán, sok egyéb tényezővel kezdtünk el foglalkozni, ahelyett, hogy a játékra koncentráltunk volna. Emiatt a kelleténél szorosabb lett a mérkőzés, ez fontos tanulság a hazai visszavágó előtt.