Nagyszerű búcsúmeccs az Európa-bajnokok ellen

A két napos budapesti CEV évzáró gála záróakkordjaként szombat délben megmérkőzött egymással jelenlegi világelső norvég és az idei országos bajnok és ifjúsági olimpiai negyedik magyar strandröplabda páros.

 

Köszönhetően annak, hogy pénteken Budapesten adták át az év legjobb európai röplabdázóinak járó díjakat, hazánkba látogatott az Európa-bajnok és jelenlegi világranglista-vezető norvég strandröplabda páros, Anders Berntsen Mol és Christian Sandlie Sorum.

Ezt kihasználva hívta ki őket egy bemutató mérkőzésre a néhány hete véget ért ifjúsági olimpián negyedik helyen végző Hajós Artúr és Stréli Bence. A norvég fiúk álltak elébe a kihívásnak, s mivel az időjárás is kegyes volt, így szombaton délben, a Strandröplabdázásért SE csepeli pályáján, népes nézősereg előtt, több kamera kereszttüzében meg is tartották a mérkőzést.

A találkozón természetesen a világelső páros dominált, de a mi fiaink is alaposan kitettek magukért. Hajós Artúr például nekik is „eladta” azt a mozdulatát, amit az ifjúsági olimpián is láthattunk tőle, azaz második érintésre nem feladta a labdát, hanem maga mögé ejtette azt a háló túloldalára – ezt még a norvégok is „bekajálták”.

🏐🙌🏐Elképesztő a magyar páros!Hajrá srácok!

Közzétette: Beach Volleyball Hungary – 2018. november 3., szombat

De láthattunk látványos blokkokat, ütéseket, sőt még napszervákat is. Az első játszma egész szorosra sikerült, 21:18-ra nyerték csak az északiak, a másodikban azonban már kijött a tudáskülönbség, ott 21:9 lett a vége. Persze egy ilyen meccsen nem az eredmény volt a lényeg, hanem az, hogy jelenlegi legjobbjaink, illetve a pályán megjelent magyar strandröplabdázók ilyen játékosokat láthattak élőben, testközelből játszani.

Nyilvánvalóan Stréli Bencéék számára életre szóló élmény volt ez a találkozó, amely ráadásul egy időre közös pályafutásuk utolsó közös mérkőzése volt, miután Hajós Artúr a jövőben Benkő Balázzsal készül együtt, s ebben a felállásban neveztek a november végi ljubljanai World Tour-versenyre is, míg ugyanitt Stréli Bence Oláh Botonddal indul majd.

(Fotók: Müller Zoltán)