Világ- és Európa-bajnokokat díjaztak a Várkert Bazárban

A Várkert Bazárban megrendezett pénteki gálavacsorán került átadásra az év legjobb európai röplabdázóinak járó díjak. A prímet a világ- és Európa-bajnoki címet szerző versenyzők vitték, s kijelenthetjük, hogy a magyar szövetség egy újabb, remekül megszervezett röplabdás eseménynek volt házigazdája.

 

A csütörtöki, az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) új arculatát bemutató estély után pénteken délelőtt összeült a szövetség elnöksége, míg a többiek egy városnéző kiránduláson vettek részt, majd este a Hotel Hiltonban kisorsolták a 2018–2019-es Bajnokok Ligája csoportbeosztását.

Ezen egyébként három magyar játékos klubja is érdekelt volt: Pallag Ágnes a francia ezüstérmes Cannes, Szakmáry Gréta – aki személyesen is ellátogatott a sorsolásra – a német bajnok Palmberg Schwerin, míg Sándor Renáta (amennyiben klubja túljut a selejtező második körén is) a német ezüstérmes MTV Stuttgart színeiben szerepelhet a BL-ben.

Az est fénypontja: Szakmáry Gréta nyilatkozik 🙂 A Bajnokok Ligája-sorsolás és a péntek esti gála magyar sztárvendége a német bajnok Schwerin játékosa, Szakmáry Gréta volt. A BL-csoportról, a válogatottról és az Eb-logóról is beszél a magyar kiválóság.

Közzétette: Magyar Röplabda Szövetség – 2018. november 2., péntek

„Két olasz és egy lengyel csapattal kerültünk egy csoportba. Nem panaszkodom, bízom benne, hogy sikerül kiharcolnunk a továbbjutást. Eredetileg az MRSZ hívott az eseményre, de elsőre a klubom nem engedett el. Szerencsére később meggondolták magukat, így lehetek itt, és nagyon jól érzem magam. A deréksérülésem is kezd rendbe jönni, a héten már edzettem is egyszer” – mondta el a sorsolást követően női válogatottunk ásza, Szakmáry Gréta, aki a múlt hétvégi német szuperkupa-döntőn éppen sérülése miatt csak liberóként lett nevezve, de nem lépett pályára.

A sorsolást követően mindenki átvonult a Várkert Bazárba, ahol egy, a tegnapihoz hasonló látványos műsorral összekötött gálavacsora keretében – beszédet mondott Alekszandar Boricsics CEV-elnök, és dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke, valamint fellépett többek között a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Talamba zenekar – átadták az év legjobb európai röplabdázóinak járó díjakat. Mivel idén a férfi és a női világbajnokságon is európai siker született, így nem volt nehéz a döntés.

Már javában tart a CEV budapesti díjátadó gálája a világ legjobb röplabdásainak társaságában.Az év legjobb férfi röplabdázója: Bartosz Kurek (Lengyelország)Az év legjobb női röplabdázója: Tijana Boskovic (Szerbia)Alább pedig egy kis részlet az esti programból 🙂

Közzétette: Magyar Röplabda Szövetség – 2018. november 2., péntek

Az év legjobb női edzője Zoran Terzics, a világbajnok szerb női válogatott szövetségi kapitánya, a legjobb férfi edző pedig a belga Vital Heynen, az ugyancsak világelső lengyel csapat edzője lett, aki egy kis belga csokoládéval lepte meg Alekszandar Boricsicsot.

Az év legjobb játékosai is a világbajnok csapatokból kerültek ki: a nőknél Tijana Boskovics, a férfiaknál Bartosz Kurek érdemelte ki ezt a díjat, míg az év legjobb strandröplabdázói nőknél az Eb-bronzérmes, európai ranglistavezető cseh Barbora Hermannova és Marketa Slukova, a férfiaknál pedig az Európa-bajnok norvég Anders Berntsen Mol és Christian Sandlie Sorum lettek.

Életműdíjat kapott az olasz szövetség elnöke, Carlo Salvatori akinek vezetésével Olaszország három világversenynek is házigazdája volt, a legjobb utánpótlás játékosoknak járó díjat pedig az idén U19-es világbajnok orosz strandröplabda-páros, Denisz Sekunov és Dmitrij Veretjuk kapta.

Az év legjobb európai röplabda eseményének díját pedig az ausztriai Wagrainban márciusban, első ízben megrendezett hóröplabda Európa-bajnokság kapta, amelynek magyar résztvevői is voltak Lutter Eszter és Győri Panna, valamint Bán Viktor és Soós Izsák személyében, s amelyet mindkét párosunk a kilencedik helyen zárt.

Az este remek hangulatú vacsorával zárult, s nyugodtan kijelenthetjük: a CEV vezetése a nyári Európaliga-döntő után ezúttal is elégedetten távozhattak Budapestről, abban a tudatban, hogy jó kezekben lesz a jövő évi Európa-bajnokság megrendezése.

A magyar szövetség korábban soha nem rendezett még ilyen eseményeket, mint amilyet idén, de általános vélemény szerint eddig maximálisan kiállta a próbákat.