Férfi NB I: gyorsan nyert a Fino legénysége

Ötvennégy perc alatt hozta a kötelező győzelmet a Fino Kaposvár csapata a fiatal Dunaferr SE Röplabda Akadémia együttese ellen a férfi röplabda NB I. kedd esti mérkőzésén, a somogyi megyeszékhelyen.

A nyitójátszma eleje még szoros volt, a vége viszont annál egyértelműbb. A második játszmát Bozóki Bence négy ásszal nyitotta. Horváth Kristóf folyamatosan tűz alatt tartotta az ellen térfelét, Kalmár Ákos pedig a hálónál jeleskedett. A csapat karmestere, Keen Cameron a tőle megszokott hanyag eleganciával osztotta el a labdákat, a liberó szerepkörében ténykedő Pápai Péter is tette a dolgát, miközben Demeter György mester Bögöly Gábort és a másik liberót, Kiss Mátét is csatába küldte. A harmadik, utolsó felvonás kaposvári blokkparádét hozott, és az ászok sem hiányoztak. Ebben a játékrészben nyomasztó fölényben játszott a házigazda Fino társulata, amely ekkor csupán nyolc pontot engedélyezett fiatal dunaújvárosi ellenfelének.

Fino Kaposvár SE –Dunaferr SE 3:0 (16, 16, 8)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. V.: Mezőffy, Nagy L.

Fino: Keen 4, Horváth K. 16, Nagy J. 10, Nagy P. 13, Bozóki 7, Kalmár 6. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Bögöly 4. Vezetőedző: Demeter György.

Dunaferr: Iván G., Laczi 1, Matyiák 5, Móró 2, Iván B. 2, Tomanóczy B. 5. Csere: Sárközi (liberó), Hatvany 3. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A mérkőzés alakulása. I. játszma: 1:3, 5:4, 10:9, 15:11, 20:14. II. játszma: 5:0, 8:8, 10:9, 15:11, 20:13, 24:15. III. játszma: 5:2, 10:4, 15:6, 20:8.

Demeter György: – A sikerünk alapja az volt, hogy a saját játékunkat jól játszottuk. Készülünk a szombati, kecskeméti rangadóra.

Tomanóczy Tibor: – Sajnos még mindig túlságosan tiszteljük a nagy neveket; azt nézzük, kik vannak a háló túloldalán, nem a saját játékunkra figyelünk.