Légióskörkép IV. – a fél férfiválogatott külföldön játszik

Sorozatunk negyedik részében a külföldön játszó magyar férfi játékosokat vizsgáljuk. Ők kevesebben vannak, mint a lányok, nagyjából egy csapatravaló játékosunk játszik a különböző külföldi ligákban, azonban a lányokkal ellentétben jóval többen vannak külföldön a válogatott idei keretéből.

 

A fiúk nagyjából most tartanak ott, mint a lányok négy-öt évvel ezelőtt, azaz a válogatott keret fele játszik külföldi csapatoknál. Pádár Krisztián továbbra is a koreai bajnokságban szerepel, míg Baróti Árpád Dél-Koreából most igazolt át a francia élvonalba. Ugyancsak rangos bajnokságban, a németben keresi kenyerét a center Szabó Alpár, ahol rajta kívül még két magyar játszik, igaz ők alacsonyabb osztályban. Mindenesetre a lányokhoz hasonlóan a férfiaknál is Németország a legnépszerűbb célpont.

Az egyik legjobb török klubhoz, a Galatasary-hoz igazolt Gergye Roland, mint ahogyan Dávid Csanád is a román bajnokságban a legjobbak közé tartozó Steaua Bukarestnél kötött ki. A legfrissebb információ pedig, hogy a válogatott feladója, Kaszap Tamás Egyiptomba szerződött. Remélhetjük tehát, hogy legjobbjaink továbbra is nívós pontvadászatokban edződnek a januári Eb-selejtezőkre.

Szerepelnek még játékosaink Angliában, Ausztriában és Skóciában is, de a lányokhoz hasonlóan náluk is megkezdődött a visszaáramlás, ami a magyar bajnokság színvonalát emeli. Emlékezzünk csak Németh Szabolcs Kazincbarcikára igazolására, vagy Bozóki Bence Kaposvárra való visszatérésére. Remélhetőleg rövidesen a fiúk is fel tudnak majd emelkedni azokba a magasságokba, ahol már jelenleg a női válogatottunk tart.

 

A külföldön játszó magyar férfi játékosok az MRSZ transzferlistája alapján:
Berndt Attila Kristóf             Team Sunderland (angol)
Herczeg Roland                   Leeds (angol)
Dzsaber Sami                      Union Alt-Brigittenau (osztrák)
Kaszap Tamás                     (egyiptomi)
Baróti Árpád                        Narbonne Volley (francia)
Pádár Krisztián                     Hyundai Capital Skywalkers (koreai)
Kovács Róbert                     Turngemeinde Mainz-Gonsenheim (német)
Lakatos Gyula                      Memmelsdorf (német)
Szabó Alpár                         Herrsching (német)
Dávid Csanád                       Steaua Bucuresti (román)
Tompa Dávid                        NUVOC (skót)
Csoma Krisztián                   Sungurlu Spor (török)
Gergye Roland                     Galatasary (török).

Sorozatunk záró fejezetében azt tekintjük át, hogy melyik magyar játékosoknak szurkolhatunk a nemzetközi kupákban.