Dunaújvárosban is győzött a Kecskemét

A férfi röplabda NB I. harmadik fordulójában újabb győzelmet aratott a Kecskemét. A B-csoport péntek esti találkozóján a hírös város legénysége magabiztosan, 3:0 arányban nyert a Dunaferr otthonában.  A hatos másik mérkőzésén Szolnokon szerezte meg a három pontot a jó formát mutató Debrecen. 

 Nehéz mérkőzés várt a Dunaferr SE röplabdázóira, hiszen a pillanatnyi listavezető Kecskemét gárdáját fogadták. A vendégek két győzelemmel, míg a hazaiak két vereséggel kezdték a szezont, így a találkozó esélyesének Dávid Zoltán tanítványai számítottak. Tomanóczy Tibor abban bízott, hogy fiataljai megpróbálják nagy küzdelemre késztetni ellenfelüket.

Az összecsapás legelején megpróbálták felvenni a ritmust a hazaiak, amely 4-7-ig rendben is volt, majd két nyitáshiba után megléptek a vendégek (5-10). Tomanóczy Tibor időkérése után szép pontokat szerezve csökkent a különbség (10-12), majd az egyenlítésnek örülhettek a Duna-partiak (12-12). Sőt, még a vezetést is sikerült átvenniük (14-13), ekkor azonban ennél a pontszámnál beragadtak, így ismét futhattak az eredmény után (14-18). A végjátékban már nem volt elég a hazai átütő erő, míg a Kecskemét szép pontokat szerezve behúzta a szettet (19-25).

A második játék elején a kiváló sáncolásaiknak köszönhetően léptek meg Dávid Zoltán tanítványai (0-3), majd szép labdamenetek után hazai pontok következtek (6-8). A folytatásban Pesti Marcell nyitásai ültek (10-17), és végül nagy különbséggel nyert a Kecskemét (14-25).

A harmadik szett igazi meglepetést hozott, hiszen a Dunaferr nagyszerű játékkal megszerezte, majd meg is tartotta a vezetést (5-3). A folytatásban továbbra is a hazaiak domináltak (9-5), ekkor azonban túlságosan belelkesedtek a fiatalok, ami most a kárukra ment (10-10). Ennek ellenére a vezetést sikerült visszavenni (14-12), és meg is tartani (16-14). A hősies küzdelemben a rutinosabb vendégek egyenlítettek (16-16), majd a vezetést is átvették (18-19). A játék vége még tartogatott izgalmas labdameneteket, végül azonban érvényesült a papírforma (21-25).

Dunaferr SE – Kecskeméti RC 0-3 (-19, -14, 21)

Dunaújváros, 200 néző. V.: Mezei, Szabó P.

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Laczi, Iván B., Csizmadia, Móró, Matyiák. Csere: Sárközi (liberó), Balázs B., Mihucz, Majoros, Tajti, Hatvany Zs., Iván G. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Kecskeméti RC: Gacs, Szabó M., Pesti, Isaias, Krupánszki, Amarildo. Csere: Deák (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán

Tomanóczy Tibor: A mérkőzés már egy fokkal jobb volt, mint az előzőek, melyért dicséret illet mindenkit. Azt azonban meg kell tanulnunk, hogy hogyan kell átlépnünk az árnyékunkat, és el kell hinnünk, hogy győzni tudunk. Voltak hibáink, melyekből tanulnunk kell, de a részsikereknek is nagyon kell örülnünk.

Dávid Zoltán: Az történt, amit vártam. Nehéz meccs volt a fiatal Dunaújváros ellen, ügyesen játszottak, jó napot fogtak ki. A harmadik szettre magunkra húztuk őket, de összességében végig a mi akaratunk érvényesült a pályán.

Szolnoki RK – Debreceni EAC 0:3 (-16, -23, -19)

Szolnok, 100 néző. V.: Bibók, Vári.

Gulyás Ferenc: Gratulálok a debrecenieknek, fiatal csapatunk a második szettben járt a legközelebb a sikerhez. 

Fodor Antal: Kicsit nyomottabb volt a csapat, mint vártam, de végig mi vezettünk, diktáltuk a tempót. A második játszma volt szorosabb, de nem forgott veszélyben a győzelem. A játékunkon viszont lehet még csiszolni, ebből a szempontból hasznos minden meccs a közeljövőben.