Elmaradt a bronz, de ez így is történelmi teljesítmény

A negyedik helyen végzett Hajós Artúr és Stréli Bence a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, miután a bronzmérkőzésen kétszettes vereséget szenvedtek a hazai pálya minden előnyét élvező argentin Amiela, Zelayeta duótól.

 

Pedig jól kezdtek a mieink, 8:8-ig váltott vezetéssel fej fej mellett haladt a két páros. Sajnos ekkor jött három hiba és azonnal megléptek az argentinok, akik ezt követően már ki sem adták a kezükből a vezetést és végül 21:15-re nyerték a játszmát. A második játszma is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, az elején még kiegyenlített volt a játszma, de aztán a közepén a fiúk nem tudtak mit kezdeni Zelayeta blokkjaival, ráadásul a játékvezető sem a mi oldalunkon állt, de erre lehetett számítani. Megint 12:9-nél vonultak technikai szünetre a játékosok, s bár Hajós Artúrnak megint volt egy demoralizáló, másodikra kosárral áttett pontja, sajnos a mieink sem tudtak már újítani, így végül ez a játszma is 21:15-tel ért véget.

Nem sikerült átlépni az olimpiai bronzmérkőzéseink árnyékát, hiszen 1976-ban és 1980-ban a női teremválogatott előtt is megvolt a lehetőség az éremszerzésre, de végül nekik is meg kellett elégedniük a negyedik hellyel. Szégyenkezésre azonban semmi ok, sőt!

A fiúk negyedik helyezése toronymagasan a strandröplabda szakág eddigi legjobb eredménye világversenyen és bizunk benne, hogy rövidesen a felnőttek között is képesek lesznek majd hasonló remek eredmények elérésére.