A bronzért játszik szerdán Hajós Artúr és Stréli Bence

Nem sikerült kiharcolnia a fináléba kerülést a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián Hajós Artúrnak és Stréli Bencének, miután svéd ellenfeleik, David Ahman és Jonatan Hellvig két játszmában legyőzte őket az elődöntőben. A mieink számára maradt a bronzérem lehetősége, amelyet szerdán játsszák.

 

A találkozó elején még tartani tudták a lépést a mieink, de 6:5 után hirtelen megléptek az északiak. A fiúk nem találták az ellenszert és a különbség egyre csak nőtt, végül nagyon simán, 21:9-re nyerték meg az első felvonást a svédek.

A második szett is hasonlóan alakult, bár az északiak voltak rendre előnyben, 6:5-ig még szoros volt a meccs. Megint ezt követően ugrottak meg néggyel, s bár ezután most nem omlott össze párosunk, két három pontnál közelebb nem tudtak kerülni ellenfelükhöz. Végül négy mérkőzéslabdája is volt az ellenfélnek, amelyből már az elsőt kihasználták (21:16), így ők játszhatják majd a szerdai döntőt, míg a mieinknek maradt a bronzmeccs, ami azonban így is bravúros teljesítmény.

Ott a mieink ellenfelei a házigazdák párosa, az argentin Mauro Zelayeta és Juan Bautista Amieva Tarditti lesz majd, akik a döntő játszmában szenvedtek vereséget holland riválisuktól. A mieinknek itt sem lesz könnyű dolguk, hiszen egyrészt a hazai közönség nyilván őket fogja majd támogatni, ráadásul a dél-amerikaiak a negyedik helyen végeztek az idei U19-es világbajnokságon. A találkozót magyar idő szerint 19 órától játsszák majd.